Nu er vi klar til at tælle ned til juleaften: Kalenderlys

Når december nærmer sig er der et hav af traditioner, der alle har en helt særlig betydning for den enkle. Noget som har en helt speciel plads hos os er julelys. Specielt kalenderlyset. Vi kan stadig huske, hvordan vi som børn brugte den til at tælle ned til juleaften. I år har vi dog prøvet noget lidt anderledes. Læs med og se om det er noget for dig.


Vi har igennem årene haft mange forskellige slags kalenderlys, alle sammen dog alligevel ret traditionelle med et lys med 24 tal på. Hver dag når lyset skal tændes får man sådan en helt speciel følelse fyldt af hygge. Men i år ville vi gerne prøve noget helt andet! Nu må vi se om det også er et hit når julen er omme – fint er det ihvertfald.

Materialer

  • Lysholder – vores er købt her
  • Limpistol
  • Småt julepynt – vi har købt i Søstrene Grene
  • 24 lys, vi har brugt juletræslys
  • Tush
  • Serviet
  • Glas med låg i passende størrelse
  • Saks

Fremgangesmåde

Først har vi lige krøllet servietten lidt, så den fik nogle folder. Derefter limende vi den fast på låget – husk den skal limes fast på det meste af sit areal, da der skal limes ting fast oven på servietten. Vi lavede en masse folder o.l. da den blev limet fast for at det skulle ligne sne.

Derefter var det ellers bare at lime pynten på. Der kan man jo vælge lige det man vil – prøv at se om du ikke allerede har noget i julekassen fra sidste år.

Vi fjernede etikken på glasset på følgende måde:

Bland natron og olie i forholdet 1:1, hved brug af 1 spsk er der nok til 3.4 glas. Smør blandinger på etikken og lad det stå i alt mellem 2 timer og 2 dage. Så kan man nemt gnubbe det af med en grydesvamp.

Denne måde virker hvergang og er nem og uden kemikalier.

Til slut skrev vi tal på lysene. Nu kan børnene bruge lidt tid på at finde det lys som passer til datoen.

Vi er SÅ klar til december

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen