Har du styr på dit barns extra skiftetøj i institutionen?

Har du styr på dit barns kurv med skiftetøj i daginstitutionen? Vi synes det er et evigt problem, der oftest ender i en overfyldt kurv med alt for mange trøjer og mangel på strømper. Sådan en ukomplet samling af skiftetøj gør det umuligt for barnet selvstændigt at finde noget skiftetøj og det er tidskrævende for pædagogen at skulle finde hoved og hale i kurven.

Det store børnehavebarn skal, på et tidspunkt, til selv at kunne finde og iklæde sig nyt tørt tøj. Ihvertfald så vidt situationen tillader det. Med en rodet kurv kan det virke helt overskueligt og helt umuligt. Forståelig nok. Kommer pædagogen så til undsætning er det også smart at de hurtigt kan finde et sæt tøj og ikke skal ud og rode efter noget af deres lånetøj, hvis kurvens indhold er mangelfuld.

Når der er flere forældre inde over kan det tilmed være svært at overskue hvad der lige mangler i kurven. Tog far noget vasketøj med hjem i går? Det ender så ofte med at man lige tager lidt rigeligt med så man er sikker på, at der er nok tøj, hvilket så resultere i en overfyldt og rodet kurv.

Styr på kurven

Vi har så fundet en god løsning på ovenstående problem, synes vi selv. Pædagogerne har også rost løsningen og Freja er vild med løsningen og husker selv når der er nogle af poserne der skal fyldes op. Det er meget simpel så måske ikke det helt store. Men orden har det altså skabt både i kurven og i vores hoveder.

Fremgangsmåde

  • Poser med genluk i passende størrelse
  • Sprittuscher

Vi har brugt poserne med genluk ude fra IKEA (Istad). Her skal der vælges nogle af de mindre da de store poser i værste tilfælde kan udgøre kvælningsfare.

Så er det bare at tegne og skrive, hvad der kommes i de forskellige poser.

Vi har delt det op så det er mere overskueligt for barnet. Frejas tøj er delt op i: “undertøj”, “strømper/strømpebukser”, “bukser/nederdele”, trøjer/t-shirts” og “kjoler”.  Det kan man jo dele op som det nu passer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen