Garnhygge: Lækkert farmor strik

Nu nærmer sig tiden, hvor efterårsgarderoben skal tages i brug. William er god i strik, da han let får det varmt og strikken lader ham ånde samtidig med at den holder ham varm. Grundet Williams varme sind brugte han sidste efterår ofte en striktrøje som jakke og i vinterens kolde dage; under flyverdragten. Læs med og se nærmere på en lækker striktrøje.

Denne gang er det farmor der har været i gange med strikkepindende, hvilket hun er ualmindelig god til. Der findes en masser lækkert strik til piger det er, efter vores mening, lidt sværere at finde noget fint drengestrik. Heldigvis er farmor en ørn til at finde opskrifter og skabe det så det passer perfekt til ungerne.

Opskrift

Opskriften findes lige her og er en del af et hæfte fyldt med lækre originale strik. Trøjen er strikket i original garnet Alpakka fra Sandnes, hvilket betyder at den skal vaskes på uld program i vaskemaskinen og ligge ned og tørre. Det er dog ikke ofte den behøver en vaske tur da uld er meget nem at holde. Den skal bare hænges til luftning en gang imellem.

Hjemme hos os er det meget vigtig at strikketøjet ikke kradser for så vil børnene ikke have det på. Denne trøje er lækker, blød som smør. Vil man gerne strikke i noget andet garn kan man evt vælge dette garn, som fåes hos Rito.

Jeg strikker, som I nok har gættet, rigtig meget til mine børn og børn i omgangskredsen. Men børnenes Farmor kan altså noget med farveskift og mønster jeg på ingen måde kan komme i nærheden af. Hun mester teknikken så trådene på bagsiden bliver tilpas stramme til at man ikke får fingerne i dem men samtidig tilpas løse så striktøjet ikke trækker sig sammen.

Teknikken i halsen, så den står pænt uden at stramme, er at den er strikket med ombuk. Dette vil sige, at den strikkes dobbelt så høj som man ønsker og når man er færdig bukkes den ned og syes fast med løse sting. Denne del kan jeg finde ud af – men jeg må vidst hellere få øvet mig noget mere på mønsterstrik.

3 børn i samme trøje

Farmor strikkede ligeledes en virkelig lækker trøje til Alma, da hun var ca 1 år – og nu har alle 3 børn brugt den. Frida er stadig den glade bruger. Mønsteret er så fint og unik.

Opskriften findes lige her og er helt gratis. Garnet kan købes ved Rito lige her.

FOto serie med alle tre børn i den trøje

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen