Sommerfest i Børnehuset Ovenpå

For nylig var vi til Sommerfest i børnehaven/vuggestuen. En dag fyldt med hygge og aktiviteter i børnehøjde, hvor alle kunne være med. Afslutningsvis skulle der være en fælles buffet, hvor alle skulle have en lille ret med. Børnene havde virkelig glædet sig til dagen og de nød tydeligvis, at vi var kommet indenfor i deres dagligdag i Børnehuset, hvor det var dem, der var værter. Det var første gang vi har kunne deltage i sommerfesten så vi var også spændte på, hvad eftermiddagen bød på.

Børnene havde dagene op til festen forberedt sig og kreeret pynt i form af dekorerede rispapirlamper, som var blevet hængt til pynt i træerne på legepladsen. Der var selvfølgelig også i dagene op til blevet talt meget om den kommende fest både i institutionen og her hjemme. Villum og Freja var ihvertfald max klar og forlangte selv, at de skulle have festtøjet på.

Allerede da vi ankom var festen i gang med kage, saftevand og popcorn en mas. Aktiviteterne var så småt gået i gang rundt omkring. Der var så mange fine aktiviteter man kunne deltage i på legepladsen. Er ikke engang sikker på, at jeg kan huske alle aktiviteterne.

En begivenhedsrig eftermiddag

Først og fremmest var der den populære flødebollemaskine, som selvfølgelig var en stor succes hos både store og små børn. Villum fattede overraskende hurtigt, hvad der skulle til for, at der kom en flødebolle flyvende gennem luften.

Mens de lækker-sultne stod i kø ved flødebollemaskinen blev køen til håropsætning længere og længere. Nogle af de fingerfærdige forældre havde taget elastikker med og satte så let som ingenting de fineste fletninger i pigernes hår.

Lige ved siden af på bænken var andre kreative voksne i gang med ansigtsmalingen. Meget simpel men yderst populær aktivitet. Der blev malet alt fra prinsesse-sommerfugle til farlige løver.

Alt imens aktiviteterne var i fuld gang var der kommet en ballonklovn på besøg (udklædt pædagog), som havde lært sig at lave et par simple ballondyr, som hurtigt kunne laves i den ballonfarve som børnene ønskede. Ballonerne var pustet op til formålet så køen var minimal og børnene var utrolige opmærksomme på, hvem ballonklovnen mon var mens andre var noget tilbageholden med at komme for tæt på.

I en anden afkrog af legepladsen var der vandballonkast på en lidt sjov og anderledes måde. Alle pædagogernes billeder med skøre ansigtsudtryk var hængt op på en mur, som børnene så kunne sigte efter. Det afstedkom mange grin og drillende kommentarer.

På bålpladsen var der lagt op til hygge med campingstole, guitarmusik og varm kakao varmet på bål.

Det var en virkelig hyggelig eftermiddag, hvor børnene shoppede rundt mellem de forskellige aktiviteter og førte an på legepladsen som de jo kender ud og ind.

Fælles buffet

Dagen blev på fineste vis afsluttet med en lækker fælles-buffet, hvor alle havde en lille ret med. Der var blandt meget andet de lækreste salater, pølsehorn, sprøde kyllingelår, tærter og madpandekager. Villum og Freja havde ønsket at bidrage med noget så simpelt som risengrød og popcorn i Frede får forklædning. Så jeg havde lavet en ordentlig grydefuld risengrød, der lynhurtigt fik ben at gå på så det må siges at have været et godt bidrag.

En dejlig, dejlig dag med tid til snak og hygge med børnene.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen