DIY: Blomsterminder som vægkunst, kort og bogmærker

Vi er vilde med smukke blomster og den yndighed de har. Det er bare en skam at de fleste blomster i haven er årstidsbestemte og derfor kun kan nydes for en kortere periode. Vi har derfor været i gang med at forevige blomsterminderne. Læs med og se, hvordan vi nu nyder godt af blomsternes ynde alle dage hele året rundt.

For efterhånden lang tid siden gik vi i gang med at presse fine blomsterminder. Vi var i haven for at finde de smukkeste blomster og grønne blade. Vi udvalgte rigeligt med planter da man jo ikke kender resultatet før et par uger efter.

Egnede blomster, farveægthed og tørring

Der er egentlig ikke så mange regler når der skal findes og tørres blomster. Vi har bare erfaring for, at det er vigtigt at finde en masse forskelligt og flere af samme slags. Det siges at løgplanter ikke er så egnede da de indeholder meget væske. Nogle planter mister farven mens andre drysser afsindigt når de tørre. Den aller vigtigste forholdsregel er dog, at man skal sørge for at planterne tørres på et sugende underlag da hurtig tørring er vigtigt for at bevare farverne OG for at sikre at planterne ikke rødner.

Vi lagde blomsterne godt til rette mellem nogle gamle aviser og placerede dem i mellem nogle tykke bøger og lagde disse under yderligere pres. Så var det ellers bare at vente i minimum 14 dage inden vi spændte kiggede på resultaterne. Og wauw de fleste af blomsterne var virkelig fine. Nogle af dem var desværre blevet krøllet sammen under presningen så det er vigtigt at gøre sig umage når de lægges i pres.

Indramning, kort og bogmærker

Det er lige med at få ideer til, hvad man kan bruge disse fine blomster til. Det er jo en skam ikke at bruge dem så smukke som de er.

Indramning

Så er det bare med at finde på gode ideer til, hvordan de smukke blomsterminder skal bruges. Vi har selvfølgelig indrammet nogle af de smukke blomster på en dekorativ og luftig måde. Vi har indrammet dem i de smukke Moebe rammer (aff link????). Men de kan jo indrammes i, hvilke som helst rammer og nogle blomster kunne virkelig være smukke på et stykke farvet papir. Billederne har fået plads i entréen og folk skænker dem lige lidt extra opmærksomhed når de passere dem.

Vi elsker, at de er ret nemme at lave og er helt gratis. Man kan jo sagtens tørre blomster løbende og skifte blomsterne ud løbende.

Kort

Der er ikke noget bedre end hjemmelavede personlige kort, hvad end det er til fødselsdag, kondolancekort eller god-bedring kort. Bare det, at folk har gjort sig tanker og brugt tid på selv at lave et kort er så dejligt. Vi har været i gang med at lave fine kort.

Man kan jo med fordel lave et lille lager når nu man er i gang.

Bogmærker

I kraft af børnenes alder læses der jo længere bøger for børnene, hvilket også kan betyde at der må holdes pause i godnatlæsningen midtvejs. Her er det godt at have et bogmærke. Og hvad er federe end et hjemmegjort bogmærke?

Disse gør sig også perfekt som gaver til bedsteforældrene. Så det er bare at komme igang med at producere. De vil med sikkerhed blive modtaget med glæde.

Vi har efterhånden en del personlig DIY kunst på væggene hjemme hos os. Læs med her og få ideer til hjemmegjort cool vægkunst.

 

3 kommentarer til “DIY: Blomsterminder som vægkunst, kort og bogmærker”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen