Test af Maneno – Danmarks sjoveste læseapp

//Indlægget er sponsoreret af Maneno. Ord, tanker og holdninger er vore egne//

Alma er lige startet i skole og hun elsker det! Hold da helt op, det er jo nærmest som om hun er vokset en hel meter på den uge hun har været afsted. Hver aften skal skoletasken pakkes og tøjet findes frem så hun er sikker på at være klar til næste skoledag. Det hele er stadig så nyt og spændende og her er “lektier” ingen undtagelse. Hun elsker at øve sig. Læseappen fra Maneno et kæmpe hit og understøtter rigtig fint læselysten. Læs med og se om det kunne være noget for dine børn.


Nu om dage er rigtig mange ting i folkeskolen bygget op omkring teknologi – herunder også læsning. Dog kræver selve det at lære at læse forsat øvelse. Når man, som Alma, kun lige er startet i børnehaveklasse, forventes det selvfølgelig ikke, at man kan læse men interessen fra hendes side er virkelig enorm. Hun har fuldstændig styr på alfabetet, kan “læse” små ord og spørger i ét væk, hvad det betyder og øver sig i at læse nye ord.

Lige siden Alma (og William og Frida for den sags skyld) har været små har de elsket at kigge i og få læst bøger. De har et mindre bibiliotek med alt fra pegebøger til højtlæsningsbøger og leksikons. Vi læser dagligt for dem så interessen stammer nok derfra. Derfor var var det med stor glæde især fra Almas side, at vi skulle teste Maneno. Vi forældre var da også spændte på, hvad denne app kunne bidrage med til en nybegynder.

Læseniveau og interessefelt

Selve Maneno fungere lidt ligesom et kæmpe stort bibliotek, hvor der er et hav af bøger at vælge mellem. Maneno spænder over et stort læseniveau og interessefelt. Man indstiller nemt bogudvalget til en given aldersgruppe og læseniveau. Ligeledes kan der kobles flere profiler til appen så alle dine børn kan nyde godt af appen. Er man ikke så øvet en læser endnu kan man få læst højt imens man selv øver sig, så fungere den lidt mere som en lydbog. Ved denne funktion læses der meget langsomt op så selv de mindst erfarne hoveder kan følge med. En ekstra detalje som vi forældre syntes er fed er, at man kan vælge forskellige sprog, så ens lidt ældre børn kan øve sige i fremmedsprog.

Alma kastede sig straks ud i at teste Maneno – i den alder finder de hurtig ud af, hvordan tingene fungere og hun skulle ikke brug lang tid før hun navigerede rundt i app som om hun aldrig har lavet andet. Den er meget intuitiv og man bliver guidet igennem det hele ved både tekst og oplæsning. Den rummer som sagt en masse bøger i alle mulige kategorier. Valget faldt selvsagt på alt det der drejede sig om heste og prinsesser og så var interessen ligesom vagt. Den har en timer der registrere, hvor lang tid man læser dagligt – Maneno opforder til, at der læses minimum 15 min dagligt. I appen tildeles man en lille drage, som vokser og trives jo mere man læser og der optjenes point, som der kan indløses til ting til dragen. Det er virkelig noget som kan få Alma til at læse.

Læsemakker

Som forældre kan man hente en gratis forældre app ned, hvor man kan holde øje med barnets læseudvikling. Der kan man også sende motiverende beskeder eller diamater til dragen. Som foældre kan man også tilføje læse minutter, hvis der læses en fysisk bog. En lille gimmick som Maneno også indeholder er, at man kan se sine venners profiler og se, hvem på ens skole der også bruger appen og følge med i, hvad og hvor meget de læser.

Vi er vilde med Maneno og den kommer til at underholde rigtig lang tid! Det er bare noget helt specielt ved at læser sin egen bog. Når man, som Alma, er 5år og kun lige er startet i skole. Forhåbentlig vil en app som Maneno være med til at give Alma en god start og en voksende lyst til at læse.

Følg med på Momstertest, hvor der i den nærmeste fremtid vil komme en lidt mere detaljeret anmeldelse af Maneno. Hvis du kunne tænke dig at være tester kan du læse mere om, hvordan på Momstertest.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen