Jeg er stof afhængig

Jeg har et afhængighedsproblem: Stoffer! Heldigvis er det ikke de hårde af slagsen men mere dem, der kommer i bløde metermål. Men ikke desto mindre er det en afhængighed, der fylder hele reolen. Derfor har jeg sat mig for, at der IKKE må indkøbes mere stof før lageret er i bund! Læs med og se, hvordan det går.


Noget af stoffet var hurtigt klippet til og syet, mens andet stof var sværere at komme i gang med. Dette skylde 3 ting:

  1. Det er simpelthen for smukt, jeps det lyder dumt men det er det altså bare.
  2. Det er grimt, eller i hvert fald ikke lige noget man kan forstille sig at skabe noget af.
  3. Der er noget stof som er forbundet med skønne minder.

Nr. 2 er nemt at gøre noget ved, jeg har afleveret en stof bunke til genbrug. Så er det ligesom ude af verden og tanken om, at andre kan blive glade for det er god.

Derimod kræver 1 og 3 lidt flere overvejelse, specielt nr. 3.

Det er dette smukke afrikansk-inspirerede stof et godt eksempel på. Dengang jeg købte det vidste jeg ikke at det ville få sådan en mindestatus for mig.

I januar 2012 sad vi sammen med en flok venner og så EM finalen i herrehåndbold. Vi havde dagene forinden talt om, at vi gerne ville på ferie i den kommende uge, hvor vi havde fri, det var dog blevet ved snakken. Under kampen sagde Julian: “Hvis Danmark vinder bestiller jeg en rejse!” Danmark vandt og 3 timer efter sad vi i toget til Kastrup lufthavn på vej til en uges ferie på Kap Verde. Vi spiste god mad, nød solen, dykkede, vi oplevede det smukke land og jeg købte smukke afrikanske stoffer.

Jeg syntes godt nok jeg generelt var utrolig træt men det var også min første rigtige ferie efter jeg blev uddannet som sygeplejerske så jeg slog det bare hen. Dagen inden vi skulle hjem falder jeg godt nok i søvn i en sofa i den surfbar, hvor vi hang ud meget af tiden . 5 uger efter hjemkomst står vi med en positiv graviditetstest. Vi har simpelthen fået vores skønne dejlige Alma med hjem som en ekstra souvenir fra Kap Verde. Det er nu 6 år siden vi var afsted og det er først nu jeg tager mig sammen til at klippe i stoffet – eller ihvertfad noget af det.

Farverig sommernederdel

Der er blevet sendt lange blikke efter sommers farverige nederdele, jeg har dog ligesom ikke fundet den helt rigtige. Så er det godt at man selv kan sy den. Dette gratis mønster fra STOF2000 blev anbefaldt flere steder på nettet, så den valgte jeg at give mig i kast med.

Resultatet blev lige som jeg ønskede! Der skal med garanti syes flere af den slags. det skal dog nok være i noget mere tungt blødt stof så den falder flot ned. Det kunne eksempelvis være viskose.

Kimono

Jeg elsker at gå med kimono eller lange cardiganer, syntes det kan pifte ethvert outfit op. Derfor var det også meget oplagt at omdanne en af de smukke stoffer til dette.

Mønsteret er købt i Stof og Stil og findes lige her. Jeg har ikke lavet bindebånd, da jeg er typen der bliver uvenner med sådan et. Der skal helt sikkert syes flere kimonoer, måske en af dem alligevel skal have et bindebånd så den kan lukkes .

Følg med på bloggen og se, hvad der ellers bliver syet af alle de fine stoffer på FantasiFabrikken.

4 kommentarer til “Jeg er stof afhængig”

  1. Åh det kender jeg virkelig godt!! Jeg har også alt for meget liggende😊 Og sikke noget fint stof du har syet af – jeg bliver helt misundelig!

  2. Pingback: Babydukke i det finste strikkede tøj - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen