Tøffetid og krabbefiskeri

Vi nyder i fulde drag, at det er sommerferie og solen for en gang skyld skinner flere dage i træk. Det er skønt at kunne tage det meste i lige det tempo vi selv vil. Alarmer og klokkeslæt er pakket langt væk. Hele familien har brug for tøffetid i hinandens selvskab.

Dog skal der nogle aktiviteter til når man har en flok børn med fyldt med energi. Vi har tidligere samlet 5 gode ideer til aktiviter i Aarhus som har været et hit hos alle. Men denne gang skulle der ske noget lidt andet: krabbefiskeri!

Spørgsmålene var mange og skepsisen stor, da vi fremlage formiddagens plan for dem. William ville gerne høre om man også kunne fange en halv hummer og hvordan krabberne endelig vidste at det var dem man gerne ville fange. Alma bekymrede sig mere om, om de ville dø af at hænge på ’fiskekrogen’ eller om der fandtes en ’krabbekrog’. Vi fik dog talt det hele igennem, pakket det vi skulle bruge og tog afsted.

Der er virkelig mange steder i og omkring Aarhus, hvor man kan fange krabber. Vores valg faldt på Egå Marina. Det er tæt på og vi kender den fra flere gåture. På Egå Marina er der en hel del gangbroer afsat til krabbefiskeri og for, at det ikke skulle være nok så var der også krabbefiskestænger til rådighed.

Det var en kæmpe succes! Børnene (og de voksne) gik op i det med liv og sjæl.

Lige så stort et hit som det var at fange dem lige så stort et hit var det at sætte dem fri i havet igen.

Det var skønt at se, hvor omsorgsfulde børnen var omkring at krabberne. De blev fodret i baljen når de var fanget, blev sat fri igen når de hver havde fanget tre og de var meget omhyggelige omkring at der var nok vand i baljen.

Vil du gerne lave din egen krabbefiskestang er det meget simpelt. Du skal bruge snor, en klemme, en mønt eller en sten med hul i.

Så er det bare at smadre en musling og bruge indmaden som madding. Alternativt en lille smule kødpålæg. Husk en spand e.l. til at have krabberne i.

Børnene taler allerede om, hvornår vi skal afsted igen. På Egå Marina kan man købe mad og drikke og så har de tilmed en hyggelig lille legeplads.

Hvad bruger i tøffetiden på her i ferien?

7 kommentarer til “Tøffetid og krabbefiskeri”

  1. Uh krabbefiskeri er også en af vores favoritter. Ellers har vi leget meget på stranden med sand, bygget huler i haven og haft en hel masse vandkamp! Det er den bedste måde at holde ferie på!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen