Indretning: Deleværelse og søskendekærlighed

Det er ca 2 år siden vi overtog huset i Vejlby Risskov. Dengang skyndte vi os at få gjort børneværelset klar så børnene kunne flytte ind med det samme og få en rolig base midt i alt renoveringen. Langt om længe er det nu tid til at se ordentlig på deres værelse og få det tilpasset deres ønsker og behov. Læs med og se, hvad det endte med.

Vi har været ved at renovere børneværelset og alle tre unger bor nu sammen med stor succes. Egentlig havde vi forstillet os, at Alma på 5 år skulle overtage kontoret. Det var hun dog, til vores overraskelse, ikke synderlig interesseret i. Hun ville hellere blive ved William og Frida. Derfor ændrede vi planer og talte med hende om, hvad hun havde af ønsker til værelset. Hendes ønsker var: En lyserød væg og et skrivebord. Det var da nogle overkommelige ønsker. William på 3 år ville gerne have biler og sværd og ja Frida på 1 år var umiddelbart åben for ideer.

Værelset er egentlig ret stort men dog noget svært at indrette. Hele den ene væg bestod af indbyggede skabe og den anden et stort gulv til loft vinduesparti, med udsigt til altanen. Løsningen blev at hive 2 af de 3 store skabe ned. Heldigvis var gulvet intakt under skabene så der manglede kun tapet og lister bagved. Det gav meget mere luft og mange flere muligheder.

Så var det ellers bare at gå i gang med at indrette og i samarbejde med børnene finde ud af, hvad der skulle ske.

Hvem sover hvor

Alma og William skulle forsat sove i deres køjeseng. Da William i sin tid flyttede fra tremmeseng til underkøje lavede vi en fin bil-sengehest – den kan du finde en DIY på lige her.

Så nu var det Almas tur til at få en fin sengehest. Læs om projekt sky-sengehest lige her. Da hun, som sagt, ønskede sig en lyserød væg, men samtidig deler værelse med William var det oplagt at lave en lyserød firkant over hendes seng. Lampen findes der DIY på lige her.  Derudover fik hun en lyserød pølse-sengerand, som passer sammen med Fridas sengerand.

William ønskede sig, som sagt, biltema – det kom til at se sådan her ud:

Vejbane-tapen er fra Tiger og bilerne er nogle gamle nogle som vi havde liggende. Vi skal dog have fundet på noget andet da savsmulstapet og wallstickers over tid ikke hænger særlig godt sammen.

Opbevaring -Længe leve IKEA

Opbevaringstips: Kasserne under sengen kan købes for 149kr i IKEA og findes lige her.

Vi søgte længe rundt på Pinterest for opbevarings-inspiration og hold da op, hvor er folk kreative med IKEA hacks. Så vi fulgte trop og tømte IKEA for deres Trofast serie. Den passede lige til vores behov og pengepung.

Trofast-serien blev også fundamentet til  skrivebordet. Vi ville gerne, at det var et skrivebord i børnehøjde med to siddepladser. Så Julian måtte i gang med at bygge. Det endte med en OSB plader der blev lakeret, da vi syntes strukturen i sådan en er ret fed.

Skrivebordslamperne er nøje udvalgt af Alma, da de SKULLE have en knap på selve lampen til at tænde og slukke med.

Detaljerne der skaber stemningen

William elsker sine sværd og tager dem gerne med i seng, derfor var det jo helt oplagt at de skulle have en plads lige ved siden af sengen.

Ved siden af sengen er deres klatrevæg også – den er et HIT. Du kan finde en DIY lige her.

Vi har købt en masse opbevarings poser fra Søstrene Grene og Jysk til at have legetøj i. Det er dejlig nemt for børn selv at smide legetøjet på plads og det kan nemt tages med ned i stuen når der skal leges der.

Ellers har vi genbrugt alt, hvad vi kunne fra deres tidligere værelse. Der blev dog indkøbt en diskolampe, da Alma elsker at danse og synge,

Vi har som sagt pillet to skabe nej. Lågerne var meget mørke med en lilla bejdse. Derfor blev de skruet af og pudset ned så de kunne males. Det lysnede helt vildt og ser rigtig fint ud nu.

Bliver man nogensinde færdig….

Næ det gør man vel ikke helt, vi mangler i hvert fald stadig de sidste billedrammer og så skal 1-2 af de gamle hæklede dyretrofæer op igen, resten må vi vidst heller se at få solgt. Læs om dem lige her.

De eneste billeder vi allerede har fået op er disse personlige plakater fra Designomaten. Dem kan du læse mere om lige her.

5 kommentarer til “Indretning: Deleværelse og søskendekærlighed”

  1. Pingback: Hobbygarn: Indretning med enhjørning m. opskrift - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen