På restaurant med børn: Italia

//Restaurantbesøget er sponsoreret af Restaurant Italia. Ord, tanker og holdninger er helt vore egne//

Forleden dag pakkede vi et hold af børnene og tog på restaurantbesøg. Det var Restaurant Italia i Aarhus, der inviterede på frokost. Freja og William var trukket i det fine tøj og var mere end klar til at komme på restaurant. Læs med og hør, hvad Restaurant Italia havde at byde på.


Imens vi kiggede på menukortet var Frida lagt til middagslur ude foran vinduet. Vi sad lige ved en havedør, som kunne åbnes, hvis hun skulle vågne. Restaurant Italia ligger for enden af åen ned mod DOKK1 (Åboulevarden 9 – 8000 Århus C). Det ligger et forholdsvis roligt sted sammenlignet med menneskemylderet langs åen. Der er mulighed for at spise både inde og udenfor eller tage et spil petanque mens man nyder et glas hygge.

Autentisk og original

Italia er, som navnet angiver, en italiensk restaurant. De servere god, autentisk og original italiensk mad og har gjort det nærmest altid. Italia er en af Aarhus’ ældste restauranter så god erfaring har de masser af.

Anne kan huske Restaurant Italia helt tilbage fra sin egen barndom, dengang lå det bare på den anden side af gaden blot 100 meter væk. Annes forældre kan endda fortælle, hvordan hun i forbindelse med sin fødselsdag mødte op med ALLE sine udklædningssmykker og den søde tjener roste hende for at være så fint pyntet. Dejlige minder.

Mad der smager alle munde

Italiensk mad er noget, der virkelig falder i børnenes smag og vil tro det er generelt gældende for alle børn. Derfor var det største problem næsten at vælge en ret blandt deres livretter. Heldigvis, og til vores store begejstring, er deres menukort ikke på 10 sider. Der er et passende udvalg af lækre retter både på deres frokost- og aftenkort. Begge indeholdende specifikke børnemenuer. I weekenderne er der ydermere brunchbuffet, hvilket altid er et hit for børnefamilier, da det ikke rammer ind i ulvetimen.

Nå men vi var dernede til frokost på en dejlig solskinsdag. Det første vi lod mærke til da vi ankom var duften af lækker mad, friske krydderurter og generelt den autentiske italienske stemning der var i restauranten.

Vi fik valgt maden og da den efter kort tids venten kom, blev vi ikke skuffede. vi fik det lækreste mad her i blandt en lækker pastaret og de sprødeste pizzaer. Børnene holdte sig ikke tilbage, de var tydeligvis fans. Tjeneren var yderst venlig og henvendte sig imødekommende til børnene. Han var forbi flere gange for at høre om alt var okay. Da vi var færdige kom han endda med en pizzaæske til pizzaresterne.

Hvem elsker ikke sprøde stenovnsbagte pizzaer med fyld af lækre råvarer?

Deres priser er aldeles rimelige både, hvad angår frokost- og aftenmenuen. Der er et særligt nyt koncept om aftenen, hvor der serveres 3 retter for 200kr. Her kan man selv sammensætte retterne fra deres menukort. Se dem her og sammensæt din favoritmenu. Vores næste menu skal være henholdsvis nr. 2, 14 og 52 og nr. 1, 10 og 54. Der er mulighed for at købe noget extra lækkert kød mod et menutillæg. Elsker deres udvalg. (Ssssssh….næste gang tager vi afsted uden børn så vi kan nyde lidt vin og madro)

På restaurant med børn

Når man sådan har børn med på café eller restaurant er det spændende at se, hvordan de opfører sig. Vores børn er ret øvet i at spise ude men alligevel kræver det lidt forberedelse for at turen bliver en succes. Når vi tager børnene med ud har vi for vane at have lidt underholdning med til børnene. Farveblyanter og papir, en bog, små biler eller andet ikke larmende legetøj et hit til ventetiden. På Italia er stemningen helt sikkert til at børnene kan pakker lidt legetøj frem og hygger sig. Der var højstole og sit-on chakra til de mindste men ikke noget puslebord. Heldigvis kan det nemt klares i barnevognen, hvis uheldet skulle være ude.

Når man skal ud at spise med børn er det også altid godt at planlægge tidspunktet lidt. Hvornår plejer ens børn at spise, sover de lur eller hvornår har de ‘ulvetime’. I weekenderne fra 10-14 er der brunch buffet, hvor børn op til 4 år spiser gratis og børn fra 4-12 år spiser ligeledes til en fordelagtig pris. Det er en super god service, da man aldrig ved om de spiser 2 stykker melon eller en halv pizza den dag. Tidspunktet er oplagt, hvis ens barn skal nå en lur eller de bare er meste oplagte til om formiddagen. Bestil bordet til dit næste besøg på deres hjemmeside lige her.

Er man mere til at spise hjemme tilbydes der også Take away, så kan man slappe af derhjemme med god mad i vandte omgivelser. Det er helt sikkert noget vi skal huske til næste gang madplanen ikke går op. Står du med planer om at skulle holde en fest kan man bestille maden hos Italia, eller endnu nemmere, holde festen hos dem i eget festlokale. Man kan vælge deres selskabspakker eller aftale nærmere med kokken. Læs mere her.

Psssst……

Blot til bonus info så ligger Restaurant Italia lige ved siden af Dokk1, så enten kan man starte med at lade børnene brande noget energi af inden besøget eller man kan som forældre få en lille slapper efter maden imens ungerne leger de fine legepladser.

2 kommentarer til “På restaurant med børn: Italia”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen