DIY: At sove på en sky

Alma starter i skole til sommer og værelset trængte virkelig til en alders-opgraderende makeover. Det har ligesom ikke rigtig udviklet sig siden vi flyttede ind for snart to år siden. Vi talte med Alma om, hvad hun kunne tænke sig – og det skal man passe lidt på med erfarede vi. Alma ønskede sig nemlig en My Little Pony seng (jeps det er virkelig “the shit”)  – der måtte vi dog, som forældre, melde pas. Efter lidt snakken frem og tilbage ville hun egentlig bare gerne have en regnbue seng. Det var ligesom lidt mere håndgribeligt. Så var det ellers bare at gå igang med at måle og tegne og så drage mod TræværkstedetGodsbanen. Læs med og se hvordan vi har grebet denne udfordring an.

Alma, William og Frida deler med stor succes, værelse. Det fungere rigtig fint for det meste og vi har i vores opgradering af deleværelset forsøgt at skabe lidt forskellige mere eller mindre personlige rum. Et af “rummene” er hver deres soveplads. Alma har overkøjesengen på deleværelset, derfor dækker sengehesten hele vejen hen til stigen. Længden kan man selvfølgelig bare tilpasse efter smag og behag.

Materiale

 • 2 cm MDF plade (2mx40cm)
 • Stiksav
 • Overfræser
 • Sandpapir
 • Blyant
 • Bolte
 • Maling/pensel
 • Boremaskine
 • To små klodser (rester) af træ der har samme brede, som sengekanten
 • Skruer (ca. 25-30mm)

Fordelen ved at tage ned på Træværkstedet på Godsbanen er, at de har materialerne inkl. træ og man kan altid få lidt hjælp og vejledning.

Fremgangsmåde

Først målte vi sengen og tegnede en skitse:

Derefter blev det tegnet over på mdf-pladen og savet ud med en stiksav. Det er tegnet i frihånd og justeret lidt imens der blev savet.

Derefter blev alle kanterne kørt over med en overfræser så de blev pænt afrundede. Herved slår Alma sig ikke så nemt på kanterne. Sluttelig sleb jeg alle rundingerne med sandpapir.

Så blev delene malet. Skyerne blev malet hvide og regnbuen i lyserød. Inden malingen tørrede dryssede jeg glimmer på og sluttede af med klar lak for at få glimmeret til at blive siddende.

Da alt malingen var tørt borede vi huller til boltene, og regnbuen blevet skruet fast imellem de små skyer.

Så blev delene monteret:

og sengehesten kan tages i brug.

Trænger din dreng også til en ny sengehest? Så har vi tidligere lavet en bil efter sammen princip, som ses lige her. Har du mod på at bygge en helt seng? så tjek dette indlæg ud.

Har man mod på at gå i gang selv men ikke lyst til at investere i en masse udstyr er Godsbanerens Træværksted et besøg værd. Man behøver ikke engang at tage træ med – de har det hele.

Pris for denne senge hest var 150kr, så prisen er i hvert fald ikke en undskyldning.

1 kommentar til “DIY: At sove på en sky”

 1. Pingback: Indretning: Deleværelse og søskendekærlighed - FantasiFabrikken deleværelse børneværelse

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen