På tur: Sommer i Ramasjang

Alle børnefamilier kender vidst Ramasjang-universet med alt, hvad dertil hører af hang til Gurli Gris, Motor Mille og mysterier. FantasiFabrikkens børn er ihvertfald vilde med det fortryllende univers. Derfor var det også med stor begejstring at vi drog afsted for at se på det nye sommerkoncept fra Ramasjang: Sommer i Ramasjang. Det er lidt i samme duer som de sidste par års SommerSummarum bare, at det nu har fast base ved DR i Aarhus i stedet for at rejse rundt i sommerlandet. Læs med og hør om vores formiddag i Sommerferielandet Ramasjang.


På græsarealet bag DR bygningerne er der bygget et fortryllende sommerferieparadis med blomsterbede med små snurrende vindmøller, badebolde, blå bølger og hulahopringe. Et sted der emmer af ægte sommerferiestemning med plads til hygge og picnic for de besøgende. Der er virkelig Sommer i Ramasjang.

Det er igen i år (2019) bag DR bygningerne i Aarhus. Læs med nedenfor om vores oplevelse fra sidste år.

Sommer i Ramasjang 2018

Programmerne bygger på historien om, at Katrine Bille og Øvst fra Ramasjang Lufthavn skal bygge et sommerferieland fyldt med spændende gæster og skøre konkurrencer. Der er bare ét problem; en mystisk person forsøger at ødelægge sommerferielandet og har stjålet den vigtige plantegning over parken.

Stemningen på pladsen var i top og alle på tv holdet var super imødekommende og fyldte med overskud overfor børnene, som ikke altid lige forstod instrukserne om, hvor de ikke måtte stå og at der ikke måtte løbes. Der blev gjort plads til de “små lorte”, som kunne stå foran de “store lorte” så alle kunne se, hvad der foregik. Se når med blev væk fra sine forældre stod de klar emn en trøstende krammer. Det hele meget venligt styret af de søde tv-folk.

Da vi besøgte sommerferielandet var der besøg af en prisvindende blomsterbinder, som lavede en blomsterudgave af Øvst. Blomsterbinderen fik kyndig hjælp af MGP stjernerne Melissa og Victoria, som efterfølgende sang MGP hittet “Elsker dig” til stor begejstring for alle børnene som dansede lystigt med på scenen. Der var besøg af en politimand incl. politibil med fuld udrykning, som børnene kunne observere på tæt hold. Der er nogle faste indslag, som gentager sig de fleste dage herunder rodeogrisen, morgenskylleren og besøg af et specielt kæledyr som den dag var en kælegris. 

Det var jo lidt et rend rundt til de forskellige kulisser med små pauser imellem , hvor der hjemme i stuerne skulle være små tegnefilm. Selve optagelserne varede en times tid med efterfølgende mulighed for at hilse på værterne og kigge lidt rundt på pladsen inden der lukkes af for denne gang. I kan tro de to ældste piger var stolte efter både at have fået krammere af Katrine og MGP stjernerne.

For børnene var det en oplevelse i sig selv at være med til at optage Sommer i Ramasjang og se det den efterfølgende dag i TV’et. At se noget på TV som man selv har oplevet er specielt og for de mindste lidt surrealistisk.

Rent praktisk

Sommer i Ramasjang optages i ugerne 27 – 31 og alle er velkomne. Det er gratis at komme ind på pladsen. Pladsen åbner en time før optagelserne starter, så kom endelig i god tid og oplev stemningen. Tag picnickurven med og sæt jer ved et af bordbænkesættene i Blomsterparken eller sæt jer på græsset.

Der optages på følgende ugedage i ugerne 27-31

Mandag: Kl. 11.00 – 12.00
Tirsdag: Kl. 11.00 – 12.00
Onsdag: Kl. 11.00 – 12.00
Torsdag: Kl. 11.00 – 12.00 og igen kl. 14.30 – 15.30

Om torsdagen er der mulighed for at blive på pladsen mellem de to optagelser.  Så her er der mulighed for en heldagsoplevelse, som kan være fint især, hvis man kommer langvejs fra.

Adressen er:

DR Aarhus
Olof Palmes Allé 10 – 12
8200 Aarhus N.

Parkering og transport

Der er gratis parkeringspladser ved indgangen til DR Aarhus. Ønsker I at komme med offentlig transport går Letbanen lige til døren, stoppet hedder Nehrus Allé.

Busserne 6A, 117, 118 og 200 går næsten lige til døren. DR i Aarhus er placeret tæt på motorvejsafkørslen fra E45 i Aarhus Nord.

Hyg jer og nyd det gode vejr.

1 kommentar til “På tur: Sommer i Ramasjang”

  1. Pingback: 5 bud på aktiviteter i Aarhus på budget - FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen