På tur: Sommerland Sjælland

//Opholdet er sponsoreret af Sommerland Sjælland. Ord, tanker og holdninger er helt vore egne//

Sommeren er over os og sommerferie og tøffetid kommer nærmere. Vi glæder os helt vild og vi har begge umiddelbart ikke de store planer om udenlandsrejser da vi håber på fortsat dejligt dansk sommervejr. Derimod har vi planer om små dagsture måske med et par overnatninger. FantasiFabrikken har været så heldige, at komme på en sponsoreret tur til Sommerland Sjælland med en overnatning. Læs med om vores hyggelige tur til Sommerland Sjælland. Læs om vores favoritter og vores uforbeholdne mening om stedet.

Et anderledes og børnevenligt sted

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark ved Odsherred på Nordvestsjælland. Det ligger kun en times kørsel fra København og Slagelse og 20 minutter fra færgen ved Sjællands Odde.  Sommerlandet henvender sig primært til børnefamilier med børn op til 13 år. Der er en særlig ro i parken, da der er et fåtal af store larmende forlystelser. Der er mange frodige grønne områder med rig mulighed for at trække sig tilbage og nyde roen. Vi drog afsted med Freja på 4 år og William på 3 år. Vi havde alle set frem til turen, hvor der både skulle sejles med færge, hygges og grines i sommerlandet.

Sommerland Sjælland skiller sig ud fra mange af de andre forlystelsesparker rundt omkring i Danmark da de som sagt henvender sig til de yngre børn. De fleste aktiviteter kan bestrides med et minimum af hjælp fra forældrene, hvilket vores børn virkelig synes var fedt. I skulle se, hvor stolte og begejstrede de var når de kunne klare det hele selv. Derudover har de rigtig mange forskellige små aktiviteter, hvor man inddrages. Man kan f.eks. lave sin egen slikkepind eller sidde oppe ved lokomotivføreren på Sommerlandexpressen som kører i pendulfart rundt i parken. Vi voksne snakkede flere gange om, at børnene den weekend fik opfyldt mange af vores barndomsdrømme.

Børnenes favoritter

Vi var meget positivt overraskede over, hvor børnevenligt stedet er. Forlystelserne var tydeligvist dragende for børnene. Når man sammenligner med de sommerlande, som vi kender godt, henvendte forlystelserne her sig virkelig til mindre børn . Der var tilpas ”fart” og højde på forlystelserne. Vores børn er mildest talt tilbageholdende, hvad angår fart og højder, så det var helt perfekt.
Der var kun få halsbrækkende rutsjebaner eller støjende forlystelser og der var en genial legeplads på ethvert hjørne.

Junglestien og de elektriske biler var sammen med forlystelserne i miniland favoritterne. Junglestien var en lang række af forhindringer med en masse balanceforhindringer, rutsjebaner og broer. Vi voksne blev da også godt og grundigt udfordret på balancen. 

De små elektriske biler var en forlystelse vi vendte tilbage til flere gange. Der var tilpas fart på og der var god plads således at de nemt selv kunne styre bilerne. Der blev holdt for rødt lys, givet ture til hinanden og tanket benzin til den helt store guldmedalje.

Hele vejen rundt i parken var der små detaljer, som skabte et smil på læben. Der var små døre som man kunne gå igennem, hvor temaet passede til det område man befandt sig i. En lille simpel, men overraskende, tiltrækkende aktivitet. Selv turen på toilet (hvor der også er børne wc’er) blev til en lege, da der var malet farverige steger på jorden man kunne følge.

Da vi krydsede broen til MiniLegelandet lød det med dyb stemme: ”Hvem er det, der tramper på min bro?

Hver med til at sætte gang i parken

Det er en god ting at hente deres app ned da den indeholder alt den viden du behøver for at kunne færdes rundt i parken. Den indeholder alt lige fra kort, vejrudsigten, scorecard til minigolf og mulighed for at sætte gang i parken ved at udløse forskellige gimmicks. Man kan blandt andet affyre kanoner, sætte brand i en bil, får damptoget til at dampe og skyde med vand efter de roende både eller de badende gæster. Børnene synes det var sjovt at kunne udløse gimmicks ved at trykke på telefonen og vi voksne morede os med at skyde vand efter de andre gæster. Genialt!

Når sulten melder sig

Når sulten melder sig er det flere muligheder for at blive bespist. Størstedelen af restauranterne sælger fastfood som vi kender det fra andre sommerlande. Så er det bare at vælge om du er til burger, pizza eller en standart buffet. Alle steder var der på menukortet tænkt på børnene. Alternativt er der et sted, hvor der sælges frisklavede sandwiches og salater, hvis man mere er til det. I juli måned kan man endvidere købe mad lavet af lokale råvarer fra Odsherred. Vi var nu godt tilfredse med de 3 spisesteder vi nåede at besøge under opholdet. Dog oplevede vi en del kø ved madstederne i peak hour, heldigvis blev vi reddet af alle legepladserne, som lå op til restauranterne. Morgenmaden bestod af velassorteret pæn buffet med noget for en hver smag. Morgenmaden er dog kun for overnattende gæster.
Det er selvfølgelig også muligt at medbringe sin egen madkurv eller grille medbragt kød på de opstillede grills. Læs mere om spisestederne og mulighederne for tilkøb af mad lige her.

Godnat og sov godt

Vi havde en enkel overnatning i Parkens familiehytter. Det har virkelig været et, overraskende, stort plus at overnatte i nærheden af sommerlandet. Det sikrer, at man er en kende mere afslappet under besøget da man har tiden til at nyde parken. Man har tid til at prøve den samme forlystelse 17 gange eller bare sidde i en sandkasse og nyde roen, da man jo bare kan prøve de andre forlystelser i eftermiddag eller i morgen.
Der er flere muligheder for at overnatte i nærheden af sommerlandet. Vi overnattede, som sagt  i en familiehytte med plads til 6 personer. Aldeles fine hytter med lille køkken-alrum, to soverum, en hems, badeværelse og en veranda med havemøbler og grill.

Har du, eller køber du, sæsonkort har du mulighed for at overnatte billigt i eget telt/campingvogn eller deres små hyggelige hobbitshelters. Prisen på familiehytterne er yderst rimelige når man tænker på, at det giver ”gratis” adgang til parken i to dage for op til 3 personer. Derefter er der et lille tillæg pr person. Overnatningsmulighederne ligger få minutters gang fra parken. Læs mere lige her og se, hvad det vil koste jer at komme afsted.

Transport

Turen dertil fra Aarhus tager under 2 timer med færge og bil men man skal lige huske at medregne en færgebillet. Er man der imod allerede på Sjælland tager det fx kun en time fra Slagelse og Købehavn og 1,5 time med tog.  Sommerlandet har faktisk sin helt egen togperron.
Færgeturen var en oplevelse i sig selv, den tager kun fem kvarter så det er overkommeligt. Fra færgelejet tog køreturen omkring 20 minutter og så var vi fremme. Vil man gerne undgå at have bilen med til Sjælland tager det en lille time med offentlig transport fra færgelejet i Odden til Sommerland Sjælland.
Når man først befinder sig ved Sommerlandet og hytteområdet har man under besøget ikke brug for bil til at komme rundt.

Priser

Priserne stemmer cirka overens med de jyske sommerlande som vi kender. Sammenligning af priser og størrelse. Der er forskellige måder at opnå rabatter på indgangsbillet for os som kommer fra Jylland fåes der rabat ved fremvisning af en færgebillet ellers fåes der rabat ved køb af online billet. Læs meget mere om de forskellige rabatter lige her.

Vi er så heldige at have sæsonkort til et par af de østjyske attraktioner som vi tidligere har skrevet om (Kattegat centeret, Djurs sommerland, Randers regnskov og Leos legeland). Hvis turen derover krævede lidt mere logistik så ville vi ikke tøve med at købe sæsonkort til Sommerland Sjælland når nu vi har mindre børn. 

Vi har allerede booket næste ophold og vi glæder os til at præsentere parken for resten af familien.

Sommerland Sjælland for de varmeste anbefalinger fra os, så skynd jer at pakke familien sammen og kom afsted.

Læs vores og andre mødres anmeldelse af Sommerland Sjælland lige her på MomsterTravel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen