På tur: Opskrift på en vellykket svømmetur

De fleste forældres kender til alle de spørgsmål, der kan dukker op når man første gange skal til babysvømning eller på svømmetur med de mindste. Hvad skal man have med? Hvor meget? Hvad gør man hvornår? Hvordan kommer jeg egentlig levende igennem sådan en svømmetur? Bare rolig sådan har alle forældre følt og man føler det også selvom det er barn nr. 2, 3 og 4. Alle børn er jo forskellige og ingen ved, hvordan de vil reagere. Heldigvis ved man, at det bliver bedre. Læs med her og få et fif til hvordan og hvad svømmetasken skal indeholde. Så er du i hvert fald god på vej.

Første forberedelse er tasken, der skal pakkes. Hvor meget og hvor lidt skal man have med? Vi har efterhånden fundet en god rytme til sådan vi svømmetur.

Pakkeliste

 • Håndklæder til jer begge plus et extra.
 • Badeble + extra badeble
 • Badetøj- de fleste svømmehaller kræver både badeble OG badetøj
 • Evt. sut+extra sut
 • Lidt legetøj til underholdning af barnet mens man selv kommer i tøjet
 • plastpose til det vådt badetøj/håndklæder
 • Evt. cremer til baby
 • Bleer, vådklude og bleaffaldspose
 • Tøj 
 • snacks til bagefter og våd klud.

Fif og gode råd

Man skal forberede sig på at der er forholdsvis varmt inde i omklædningsrummet og det bliver endnu varmere når den lille først begynder at græde….

Du skal ikke regne med, at du når at få vasket dit eget hår, hvilket ikke er en faliterklæring men en kendsgerning. Børnene er ofte trætte og tålmodigheden kan derfor godt være ret lille fra deres side. Tror de fleste mødre har prøvet at gå fra svømmehallen uden at blive vasket. Personligt har vi selv droppet planen om balsam, makeup og fugtighedscreme så kan man kun blive positiv overrasket..

Er der varmt i omklædningsrummet kan det være en god ide at vente med at klæde baby på. En svedende baby bliver ret hurtig irriteret Få det meste af dit tøj på selv og lad baby lege rundt kun iført ble. Er der koldt så gøres det selvfølgelig i omvendt rækkefølge. De fleste steder har skumpusleplader barnet kan ligge på. Nogle steder har de også kravlegårde som barnet kan ligge sikkert i.

I forhold til at få smurt dig og baby ind i diverse cremer så kan det altså, som sagt, sagtens vente til man kommer hjem. En træt baby har ikke altid den største tålmodighed til sådan noget.

Når man er kommet ud af omklædningsrummet er det en god ide at slutte af med et lille måltid til barnet. eller en lille ammetår. Der findes stort set altid et område, hvor der kan spises madpakker med højstole og mikrobølgeovne. Det handler lige om hurtigt at få noget serveret da barnet oftest er meget træt.

Babysvømning

Babysvømning er en dejlig, sansende og stimulerende oplevelse i vand. De yngste fra 0-1 år bliver vænnet til vand og får udviklet deres motorik og bevægelsesmønstre. Vi er overbevist om at det lønner sig at børnene føler sig trygge i vandet derfor er det en god ide at starte tidligt imens man stadig er helt tæt med barn og barnet fortsat føler sig hjemme i det våde element.

Der er stort set tilbud om babysvømning i alle byer og svømmehaller. I Aarhus er der ud over de lokale tilbud i ex Hinnerupbadet og Lübker subtropiske badeland et fint alternativ: “By i bevægelse“. Ved By i bevægelse køber man et klippekort, hvor man så kun bruger klip når man møder op. Man kan både komme på lukke og åbne hold. Vi har begge slået vores folder på disse hold. Klippekortet er helt klart et plus, da der kan komme meget i vejen så man ikke lige kan komme afsted hver uge. Tilbuddet finder sted i Lyseng svømmebad, Gellerup badet og Badeanstalten Spanien. Ud over babysvømning kan man også bruge klippekortet til babymassage, RytmeRangle, vandgymnastik og Plask&Leg familiesvømning. Få nærmere info om pris og sted lige her.

Selv om tiden for babysvømning er ovre for vores børn er en svømmetur alligevel ret populær aktivitet på FantasiFabrikken. Børnene får brugt en masse energi og får øvet sig i at svømme og dykke, det er altid et sikkert hit.

2 kommentarer til “På tur: Opskrift på en vellykket svømmetur”

 1. Super gode tips 😀 Det kan godt være nervepirrende at skulle i svømmehallen med baby første gang, jeg kan godt huske hvor mega nervøs jeg var, og prøvede at planlægge hele seancen inden i hoveden inden vi skulle afsted. Heldigvis var der mange flinke mødre på babysvømningsholdet, som havde prøvet det før og kunne give gode tips!

  1. FantasiFabrikken

   Det er nemlig super nervepirrende men heldigvis er man ofte omringet af andre mødre som gerne giver en hånd en låner en ble ud 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen