Opskrift: Sommerlig ramsløgspesto

Så er det ved at være sidste chance for at udnytte ramsløgene. Ramsløgene blomstrer i fulde flor og udsmykker skovbunde og havebede med de fineste hvide blomster. Derudover spreder de en frisk duft af en blanding af purløg og forårsløg. Det er blevet meget moderne at gøre brug af ramsløgenes blade som virkelig gør det godt både i koldsovs, pesto, olie og som marinade til grillkødet.
Vi har prøvet os frem og det kom der meget nemt den lækreste pesto ud af. Læs med og hør hvordan.

Ramsløg er virkelig oppe i tiden og da vi er så heldige at have det i haven måtte vi selvfølgelig prøve at anvende disse gyldne ramsløgsblade til noget nyttigt. Så vi kastede os over noget som vi i forvejen bruger i vores madlavning; Nemlig pesto. Vi har dog aldrig smagt pesto lavet på ramsløg så det skulle blive spændende.

Ingredienser (3 små glas):

  • 75 gram kerner (vi brugte halv/halv mandler og solsikkekerner)
  • 45 rammsløgblade
  • 3 dl olie (vi brugte noget smagsneutralt rapsolie)
  • 1 limefrugt (saften)
  • 75 g friskrevet parmesanost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Start med at rist kernerne på en tør pande indtil de tager lidt farve. Det fremhæver smagen. Du kan bruge lige de nødder og kerner du ønsker. Det kunne ex være mandler, solsikkekerner, pinjekerner, hasselnødder, valnødder, cashewnødder, macadamianødder etc.) Vælg hvad du godt kan lide eller hvad du lige har i skabet.

Start med at hak nødderne i en blender eller en minihakker. Tilføj herefter resten af ingredienserne lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Ønsker du pestoen lidt mere flydende kan der tilføjes lidt mere olie.

Pestoen kan holde sig minimum 1 uge på køl på grund af det høje olieindhold. Så længe kanterne på glasset er rene og pestoen er dækket af olie, så kan den dog holde sig længere. Sørg for altid at bruge en ren ske, så der ikke kommer bakterier ned til pestoen, hvilke forringer holdbarheden. Alternativt kan man med fordel fryse pestoen ned, hvis man ønsker længere holdbarhed.

Vi lover jer det er virkelig lækkert vi brugte den til bland selv pastasalat og som dyppelse til de grillede kyllingefilet.  Velbekomme og nyd det dejlige grillvejr.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen