På tur: Kattegat Centret

Så har Oldemor haft fødselsdag igen og når man når hendes alder er den materielle ønskeseddel ikke særlig lang. Men et sikkert gavehit er altid en oplevelse, -specielt i selskab med børnebørn og oldebørn. Oldemor havde aldrig været i KattegatCentret, hvilket hun egentlig har nævnt mange gange. Årsagen skyldes, at da hun sammen med sin bror og svigerinde for 25! år siden havde planlagt en tur dertil og syntes den dag, at køen var for ALT for lang og “vi kan jo altid komme en anden dag”. Så her 25 år senere skulle det altså være. Læs med og se, hvad Kattegat Centret havde at byde på.

Inden afgang havde jeg surfet rundt på akvariets hjemmeside for nyttig information. Der læste jeg godt nok også, at de d. 7/5 skulle fejre 25års fødsesldag med havbal. En dag spækket med sjov og ballade i havets tegn, men havde ikke tænkt ikke mere over det.

Men imens vi sidder og spiser vores madpakker tikker der en mail ind fra MomsterTravel; “Vil I deltage i havbal i anledningen af KattegatCentrets 25års fødeslsdag d. 7 maj på vegne af MomsterTravel med Onkel Reje ? Jeps det kan du da lige tro vi gerne vil! Så smut over på MomsterTravel, i den nærmeste fremtid og læs der om FantasiFabrikkens tur til Kattegatcentret.

Nå men tilbage til oldemors fødselsdag: Vi havde dagene op til turen talt meget om Kattegat Centret og hajerne. Det er jo  halvdelen af turen at opleve, hvor meget børnene glæder sig og spørger ind til de forskellige ting. Og det skal lige siges at det levede op til deres forventninger.

Hvad har Kattegat Centret så at byde på?

De har så mange ting, men en af hovedseværdighederne når man er 3 og 5år er helt sikkert hajerne og specielt tunnellen, hvor man går under hajbassinet. Man har virkelig mulighed for at kigge på hajerne på nært hold, hvilket var en succes for både unge og gamle.

Man kan følge en “sti” rundt i Kattegat Centeret så man får set alle de spændende fisk og seværdigheder. Hele vejen rundt er der plancher med nyttig information svarende til hvad man ser. Når man køber sin billet får børnene en lille opgavebog, som de kan løse mens de går rundt eller når de har brug for en lille pause i løbet af besøget.

Oldemor blev slæbt rundt til de forskellige ting, og børne og hende havde nogle skønne oplevelser sammen.

Der er også en del interaktive spil, hvor både unge og gamle lærer om forskellige ting under havet. Man kan for eksempel sejle om kap i kajak, man kan “løbe om kap” med havets fisk og de voksne kan få en forskrækkelse de sent vil glemme.

Klappebassinet, hvor man kunne rører ved fladfisk og rokker var et kæmpe hit! Alle tre børn og oldemor kunne ikke få nok af at se på de legesyge rokker der nærmeste dansede i vandskopen.

Der er også et helt område for de farlige fisk – det er indrettet i en mørk hule og børnene var en smule bange for at gå der ind. Det var så fedt at se, hvordan de levede sig ind stemningen. Vi voksne blev da også grebet lidt afstemningen.

Der er et fast program for fodringer af de forskellige fisk i løbet af dagen. Så er det bare at møde op på de givne tidspunkter og lokationer. Det er altid et hit at se hvordan fiskene spiser og laver kunstner.

Legepladser:

Lige ude foran de farlige fisk og ved siden af madpakke området er der et lille legehjørne med legoklodser og tegne ting, altid et hit når batterierne lige skal lades op igen.

Vejret var ikke særlig godt den dag vi var der men udenfor ved sælbassinet findes der den fineste vandlegeplads, hvor børnene på en solskinsdag, uden problemer, ville kunne få timer til at gå. Imens kan de voksne nyde den smukke udsigt og en kop kaffe fra den lille cafe.

Alt det praktiske

I forhallen findes der et madpakke område. Ikke nok med, at der er børnestole til rådighed sker der den bedste udsigt over sælbassinet og Kattegats bølger. Vi havde medbragt hjemmebagte pølsehorn, som altid er et hit. Se opskriften lige her.

Er man mere til købemad har de en rigtig fin cafe med et stort udvalg af både cafemad og sunde alternativer. Begge steder var der højstole så de mindste også kunne spise med.

Det er nemt at komme rundt med klapvogn/barnvogn, selvom der er en del niveau forskelle er der altid en rampe eller elevator man kan tage. Der er opbevaringsskabe, toilet og pusleplads i forhallen.

Transport

Fra Aarhus tager det ca en lille time at køre der ud, men det en meget hyggelig tur så tiden går hurtig. Man skal huske at købe p-billet når man parkere foran centeret. Det drejer sig dog kun om 25kr for en hel dag. Har du årskort følger der et parkeringskort med i købet.

Det er også muligt at tage offentlig transport dertil det er dog en længere rejse med en del stop og et par skift fra Aarhus ihvertfald.

Man kan få både dagsbilletter, månedeskort (oplagt hvis man er på ferie i området) og årskort. Årskortet er hrtig tjent ind igen og giver rabatter til andre seværdigheder i Danmark.

Derudover….

Vi har i mange år været vilde med at dykker og før vi fik børn havde jeg booket et dyk i deres Ocinarie tank til Julian og jeg. Det var så hyggeligt og stadig en mulighed, læs mere her.

Kattegat Centeret laver også mange fede ting for skoleklasser, man kan bl.a. få lov at sove med hajerne. Da vi var der var der to skoleklasser, som uden tvivl fik lært en masse om havet og dets væsener.

Du kan læse om sidste års fødselsdagstur til Randers Regnskov for Oldmor lige her.

1 kommentar til “På tur: Kattegat Centret”

  1. Pingback: På tur: Sommerland Sjælland - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen