På tur: Kalø Slotsruin

Ikke mere ende 30 minutters kørsel nordøst for Aarhus ligger den hyggelige by Rønde. Lige udenfor Rønde ligger Kalø Slotsruin, dette er en af Danmarks bedst bevarede middelaldreborge. Her kan alle, både stor og små, lade fantasien få frit løb og forstille sig, hvordan mennesker førhen har boet.

Læs med, pak familien, kæresten eller veninden og kom afsted ud på en virkelig smuk tur ud i det blå.

Efter gymnasiumet gik jeg faktisk på Rønde højskole sammen med en god veninde. Hold da helt op det var en fed tid, fyldt med skønne mennsker og vilde oplevelser. Vi var ofte nede på Kaløvig Slotsruin og i den omkringliggende natur. Dette er et meget unikt område med en masse skøn natur. Man kan gå lange ture i skovene omkring Rønde by – ét sted kan man faktisk går igennem vandet hele vejen over til Kalø.

Kalø året rundt

Kalø Slotsruin er et besøg værd på alle tider af året – man skal bare huske den rigtig påklædning. Vi har både været der både sommer og vinter

Vi var der også i januar måned koldt men smukt. Når man først er ude ved slotsruinen er det nemt at finde en krog med læ så tøv endelig ikke med at tage en madkurv med.

Man kan hele vejen rundt se murrester i forskellige højde, som markere, hvor borgen engang har gået til. Det er sjovt at forstille sig, hvordan det engang har set ud. Alma var sikker på, at der boede enhjørninge på borgen, mens William mente at borgen skulle beskytte menneskene mod drager.

Det mest markante er tårnet, hvor der nu er bygget en smuk trappe op i. Det gør, at man kan komme op på toppen og nyde den meget smukke udsigt over den smukke natur, vandet og ind over Aarhus.

Der er bakker ungerne kan rulle eller løbe på. Små stier man kan udforske og ellers bare grønne plæner, hvor man kan slå sig ned og tage et hvil.

Terræn og gode historier

Vejen der ud forgår hen over en sten belagt vejdæmning. Generelt er det et meget ujævnt terræn. Man kan godt køre med klapvogn der ud, men det skal være en vogn med store hjul ellers er en bæresele oplagt. Frida sov dog hele vejen frem og tilbage i klapvognen.

Undervejes på gåturen derud og oppe ved borgen er der plader med spændende information. Det er yderst spændende viden og hyggeligt at gå og læse. Læs mere om Kalø slotsruin og find kørevejledning her.

Aprilfestival 2018

Lige i øjeblikket er Djursland Kommune værter for Aprilfestival, som er en uge fyldt med teater og underholdning for børn i alle aldre rundt omkring i kommunen. Tjek hele programmet ud lige her.

En del af forestillingerne finder faktisk sted i og omkring Rønde. Så kombiner teaterturen med et smut forbi Kaløvig slotsruin. Er sikker på dine børn vil elske det og få sig en på opleveren.

1 kommentar til “På tur: Kalø Slotsruin”

  1. Pingback: Slip fantasien fri i Kalø Slotsruin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen