PÅ TUR: Økodag

To søndage om året er der et super fedt arrangement – om foråret og om efteråret, det kaldes økodag. Det går ud på, at udvalgte landbrug har åbnet deres gård op for gæster.

Vi har prøvet det et par gange – i forskelligt vejr og på forskellige landbrug. Det har hver gang været et hit, specielt for sådan nogle bybørn som vores.

Dette års forårs-økodag, hvor køerne i øvrigt for første gang i år lukkes ud på græs, afholdes d. 15. april 2018 på forskellige gårde landet over. Det foregår fra kl. 10-14, men præcis kl. 12 lukkes køerne ud. Læs mere om det her. Der kan I også se, hvor I kan finde en gård i nærheden og man kan læse om, hvad gården har af aktiviteter.

Det er forskellige fra gård til gård, hvad der foregår af aktiviteter. De fleste steder kan man få lov at sidde i en traktor, klappe dyrerne eller tage en hoppetur rundt på en halmballe-bane.

Ellers er det bare at gå på opdagelse rundt på gården og se, hvilke dyr de har:

Nogle steder er det muligt at få en ridetur – og bare fordi ens ben ikke er lange nok til at nå ned til stigbøjlerne skal man ikke snydes for en trækketur.

Begejstringen vil ingen ende tage når man kan få lov at sidde i en rigtig traktor.

Det er en dejlig nem måde at mødes med venner og familie på. Der er masser af plads og hyggelige aktiviter.

Der hvor vi har været var der sat bord-bænke sæt op til madpakker og der var smagsprøver på Arla produkter. Nogle af gårdene sælger også mad – så husk at tjek faciliteterne ud før du tager afsted.

God økodag til jer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen