Opskrift: Tal-kage alla mudcake

Instagram, facebook og nettet generelt bugner med tidens mest populære kage: Talkagen. En kage der formes som et tal og pyntes med frosting og diverse farvestrålende pynt så som spiselige blomster, små kager og slik. Læs med og få opskriften på vores udgave af talkagen med mudcake og cremecheese frosting.


Denne opskrift-udgave af tal-kagen er venligst lånt af en sand bagedronning fra min datters terminsgruppe. Hun lavede så smuk en udgave af denne kage så jeg bare måtte lave en tilsvarende til Frejas 4 års fødselsdag.

Selve kagebunden kan laves som enkel bund eller i flere lag. Bundene kan egentlig laves af lige den type man ønsker: mørdej, vandbakkelse (opskrift), lyse/mørke kagebunde, brownie eller som os: Mudcake. En lækker, tung og intens blanding mellem chokoladekage og brownie. Denne type bund laves som en enkel bund da den er for “tung” til at lave som lagkage.

Mudcake (20 Pers. alt efter tal):

Ingredienser:

200g mørk chokolade
500g smør
700g sukker
5dl mælk
6æg
2 tsk bagepulver
600g mel
10 spk kakao

Fremgangsmåde:

Chokolade, smør, sukker og mælk smeltes i en gryde.
Hæld det så over i en stor skål og lad det køle lidt. Æggene røres i et af gangen, hvorefter mel, kakao og bagepulver sigtes i.
Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ca. 40 minutter ved 175 grader (varmluft).

Når kagen er afkølet skæres kagen ud i det tal, bogstav eller figur du ønsker. Lav evt en skabelon i papir/bagepapir og skær efter den.

Kagen kan sagtens bages dagen før. Det gør den bare mere svampet.

Cremecheese frosting:

Ingredienser:

190 g. smør
110 g. flormelis
300 g. philadelphia.

Evt. 1 tsk vaniljesukker og revet skal af en lime

Smøret piskes blødt. Pisk flormelis i til en ensartet masse. Den kolde ost tilsættes og piskes sammen til en ensartet masse.

Frostingen sprøjtes ud gennem en glat tyl i små toppe af passende størrelse ovenpå hele kagen. Du kan selvfølgelig vælge tyl efter smag og behag. Disse engangssprøjteposer og tyl er oplagte at bruge til projektet.

Pynt:

Man kan vælge lige det pynt man ønsker. Eksempler på pynt kunne være:

 • Spiselige blomster/chokolade dyppede blomster.
 • Mini kyskager (opskrift)
 • Mini macaroons (opskrift)
 • Friske bær
 • Slik
 • Spiseligt glimmer
 • Fyldte chokolader

Kun fantasien sætter grænser. Freja og jeg havde været på indkøbstur efter tøse-farvet slik og blomster. Blomsterstilkene/bagsiden af blomsterne dyppes i chokolade da vores blomster ikke med sikkerhed var usprøjtede, så de var kun til pynt. Pynten ligges oven på frosting-toppene.

Psssst…..resterne af mudcaken kan passende bruges til lækre romkugler (opskrift).

Skal det være lidt ekstra fint? skal kan man farve f.eks. bærerne med guld farve.

Velbekomme…..

//indlægget indholder affiliate links//

62 kommentarer til “Opskrift: Tal-kage alla mudcake”

 1. Shit, den bliver jeg nødt til at prøve at bage, når ældstearvingen fylder 7 i maj. Pænt taknemmeligt tal at lægge ud med 😛

  Smuk kage!

  Kh, Mette

  1. FantasiFabrikken

   Ja 7 skulle da være lige til at gå til. Den er faktisk rigtig nem. Bunden kan jo laves med hvilken som helst kage. Denne er ret “tung” men virkelig lækker.

 2. Hvor er den bare fin!
  Hvor mange personer bliver der ca til i ét tal? Jeg skal bage en til en 30 års fødselsdag – så jeg får jo to tal, men er stadig bange for der ikke er nok 🙂

  1. FantasiFabrikken

   I et 4 tal var der mere end rigelig til 20 personer, det er en kage man ikke tager store stykker fra. Ved selvfølgelig ikke hvor mange gæster du skal bage til men der er til flere end man lige tror 🙂

   1. Tak for dit svar 🙂
    Vi bliver 43, men der kommer også 3 cheesecakes, så tænker at en dobbeltportion må være nok? så passer det med to tal. Vil du ikke vurdere det?

 3. Hold da op en kage – den vil jeg lave til min søns 4-års fødselsdag 👏🏼
  Hvor stort er dit tal? Er det ca et A4 eller A3 papir?

  1. FantasiFabrikken

   Den er virkelig lige så nem at lave som den er fin. Du kan jo lave den med lige den kagebund du kan lide. Pynten kan jo købes i bland selv i lige den farvenuance man ønsker.
   Jeg klippede et stykke karton i samme størrelse som bradepanden (den der passer til ovnen) og tegnede så 4-tallet så stort som kartonen tillod det. Jeg brugte en lineal så linjerne blev lige brede. Alternativt kan man jo lave den i frihånd.

   En af vores læsere fortalte at hun havde halveret kage i to og så lavet to tal af samme kage, hvilket også fungerede rigtig fint

 4. Hej igen,

  Tror du ikke godt, at man kan bage kagen dagen inden så den bare skal pyntes den dag gæsterne kommer? Hvad gjorde du? Også med cremen ovenpå?

  På forhånd tusind tak for dit svar! 🙂

 5. FantasiFabrikken

  Jo sagtens. Den bliver kun bedre og mere svampet af at stå natten over. Cremen kan du også sagtens sprøjte på dagen før så skal den dog stå koldt.
  Jeg sprøjtede ud og pyntede om morgenen på dagen. Havde lavet cremen aftenen før.
  Send os gerne et billede af resultatet. Er da helt spændt

 6. Pingback: Opskrift: Børnevenlig tal-kage - Fantasifabrikken

 7. Jeg lavede kagen igår, og fik den ikke på køl. 😳😩 Skal man så lave det forfra, eller er den stadig ok at spise? Det var selve kagen uden frosting.

 8. FantasiFabrikken

  Den kan du sagtens bruge. Den bliver kun bedre og mere svampet af at stå. Så længe frostingen ikke var på er den helt fin

 9. Hvis man nu valgte en appelsin smørcreme. Vil du så vurdere at de ville blive for smagsforstyrende ift. Alle de forskellige ting man pynter med?

  1. FantasiFabrikken

   Næh om det er appelsin eller lime tænker jeg ikke gør den store forskel. Synes det er lækkert (nærmest et must) med noget frisk til den intense chokoladesmag.

 10. Hej, hvis jeg laver kagen med appelsin smørcreme, tror du så det bliver for smagsforstyrende ift alle de andre ting man pynter med?

  Mvh Trine

 11. Ja, kunne ikke min første kommentar. Så troede ikke den var blevet sendt rigtigt. Men tak for svar 😊

 12. Hej 🙂
  Den ser bare så fin ud. Jeg skal bage den til min datters 3 års fødselsdag (og skærer den ud som et E )
  Har du nogen gode fifs til hvordan man får den ud af fadet/formet, når man har skåret den? Det er nemlig dér sådan noget altid kikser for mig.
  Hilsen Pernille

 13. FantasiFabrikken

  Jeg løftede den ud af formen inden jeg skar i kagen. Vi var faktisk lige 4 hænder til det. Og sørg også for at få bagepapiret ud inden du skærer. Løsen den med paletkniven/kniv og fold papiret ned under. Går den lidt i stykker så dækker cremen virkelig godt -taler af erfaring

 14. Hej 🙂
  Skal bruge kagen i morgen, men vil bage den i aften. Anbefaler du at den står på køl natten over? Laver først frosting i morgen.

 15. Hvor er kagen fin. Den må jeg forsøge mig med. Hvad med blomsterne, hvad”pakker” du dem ind i, inden du sætter dem i kagen?
  Vh. Vita

  1. FantasiFabrikken

   Mange tak – pakker blomsterne ind i film/staniol. Man kan med fordel dyppe bagsiden og stilken i chokolade.

 16. Tror du at bagetiden skal kortnes lidt, hvis jeg vil komme den i 2 forme, for at lave 2 tal?
  Stikker du i den inden du tager den ud?
  Hilsen Malene

 17. FantasiFabrikken

  Nej det tror jeg umiddelbart ikke. Men lav lige strikkepindstesten for en sikkerhedsskyld.
  Du kan også dele bradepandekagen når den er bagt

  1. FantasiFabrikken

   De kan købes i Bilka i deres bland selv . Synes de har dem mange steder. De kan også købes enkeltvis i Bilkas slik afd eller andre større slik butikker

  1. FantasiFabrikken

   Vil nok lave strikkepinds-testen efter allerede 20-25 min akt efter hvor store muffinsene er

 18. Den må da helt sikkert prøves.
  Hvis den bages aftenen før, skal den så bare på køl og pyntes med glasur og pynt dagen efter? 😊

  1. FantasiFabrikken

   Ja stil den køligt. Ikke nødvendigvis i køleskab. Den bliver kun bedre af at stå natten over.

 19. Hvornår kommer man cremen på? Lige når kagen er blevet afkølet – eller lidt inden den skal serveres?

 20. Hvor er det bare en fin kage! Skal lave den til min mors fødselsdag, og kom til at tænke på, hvor stor din bradepande er?

 21. Jeg undrer mig lidt over mængden af smør og sukker. Kan det passe, at der skal over dobbelt så meget smør i kagen som chokolade? Og kan det passe, at der skal 700 gram sukker i? Jeg har googlet lidt på mud cake og kan ikke finde så store mængder af smør og sukker i andre opskrifter, så jeg bliver lidt i tvivl.. Jeg vil gerne bage kagen til min datters fire års fødselsdag på lørdag, så jeg håber, du har mulighed for at svare:)

  1. FantasiFabrikken

   Det skulle altså være god nok – det er den opskrift vi har brugt men du kan jo bruge lige den opskrift på mudcake ud gerne vil.
   Det er en tung kage – altså en meget dessert kage, hvor man tager et lille stykke.

 22. Jeg bagte den og selve kagen så fin ud men den var efter min mening meget bastant og en anelse tør
  Umiddelbart synes jeg også at 175 grader i varmluftsovn lød af meget !
  Gav den kun 35 min i stedet for 40 – men synes stadigvæk at den var lidt tør i det

 23. Anna Lund Jensen

  Jeg vil gerne lave talkagen til mit barnebarns 4 års fødselsdag, men hvor mange personer er der til. Venlig hilsen Farmor.

 24. Kagen ser rigtig lækker ud! Glæder mig til at bage den 🙂 Tror du, at jeg kan bage den to dage i forvejen? Jeg vil bage den i dag, men skal først bruge den lørdag. Bliver den mon tør i mellemtiden?

 25. Hvor længe før kan den bages og stå inden brug og inden pyntning?
  Og kan den stå på bordet eller på køl…!

  1. FantasiFabrikken

   Så længe der ikke er creme på kan den godt stå på bordet med ex film eller pose over. Vil sige 2-3 dage før kan den sagtens laves før. Pyntede den om formiddagen og lod den stå et køligt sted indtil servering om eftermiddagen.

 26. Pingback: Den flotteste talkage - Momster Food

 27. Kunne man eventuelt blande frugtfarve i oste/smørcremen får at få den lyserød eller blå? Ved ikke om det ødelægger noget i konsistensen 😬

 28. Hej. Har lige nu kagen i ovnen. Skal lave en bogstav-kage til i morgen 👶🏼 Der er seks bogstaver – ville du skære ud i dag eller vente til i morgen, så siderne ikke bliver tørre, eller? Mon du har erfaring med det? Mange tak. Mvh Christina

 29. FantasiFabrikken

  Øhm nej har ikke erfaring med dette. Men du kan nok godt skære den ud i dag og så tildække den omend det ikke tager så lang tid. Kagen er jo ret bastant så den bliver ikke sådan tør.
  Men så kan du nå at lave romkugler også

 30. Kan man få 2 1-taller ud af én bradepande?
  Og er frostingen bastant nok til at mam kan komme lidt frugtfarve i og derved få lyserød topping?

 31. FantasiFabrikken

  Ja kagen svarer til en stor bradepande så hvis du deler den over kan der sagtens blive to 1 taller.
  Vi har før brugt farve-pasta med succes. Det er mere fast i konsistensen end det tynde frugtfarve, som kræver en god portion før det giver ordentlig farve.

 32. Jeg har muligvis overset svaret, men hvor stor en bradepande bruger du? Alm. ovnstørrelse? 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen