Påske: 5 børnevenlige påske-DIY

Så starter påskeugen lige om lidt og det betyder, for de heldige, en hel uges fri med hygge, solskin og familietid. Vi er begge så heldige at have fri i selve påskedagene, så det skal nydes i fulde drag. Vi elsker at pynte op til højtiderne og her er påske ingen undtagelse. Det er en hyggelig og børnevenlig måde at introducere børnene til højtiderne på. Læs med og få ideer til 5 hyggelige påske-projekter som I kan lave i påskefridagene.

Et par sammenhængende fridage med familien kalder på både ture i det fri, bagning, middagslure og små kreative projekter. Sidste år havde vi rigtig gang i påskehyggen og kan derfor allerede nu give jer 5 gode ideer, som var rigtig populære her på FantasiFabrikken.

Alverdens påskeæg

Påskeæg hører sig om noget påsken til og hvad er sjovere end selv at sætte sit præg på pynte-påskeæggene. Der findes mange forskellige slags æg man kan dekorere vi har været i gang med vat-æg og flamingo-æg (er det samme som styropor). De fåes her og her. Her kan alle være med på hver sit niveau.

Vi har været i gang med både fjer, tegnestifter, glimmer og tuscher. Nogle af æggene kræver lige lidt hjælp fra en voksen. Læs mere om, hvordan vi har pyntet de forskellige æg lige her. Er i mere modige så kan i jo gå i gang med rigtige æg. Skal I til påskefrokost så lad børnene fabrikere et par fine æg som værtindegaver.

Kanin-rullinger

På FantasiFabrikken er vi fans af de såkaldte rullinger. De laves af tomme toiletruller, der pyntes med farvet parpir, glitter og glamour. Her kan alle være med på hver deres niveau. Rullingerne kan laves som de fineste påskeharer eller små påskekyllinger. Kun fantasien sætter grænsen.

Her er der god mulighed for, at børnene kan øve sig med saks og lim. Uanset udfald så kan du glæde dig til at se børnenes stolthed over deres fine kreationer. Læs sidste års indlæg om påskerullinger lige her.

Pompom kyllinger

Disse nuttede, buskede kyllinger kan ingen stå for. Det er et projekt for de lidt større børn alternativ; under kyndig vejledning af en voksen. Det kræver ikke så mange materialer ud over garn i fine påskefarver. Læs om, hvordan de nuttede kyllinger bliver til lige her.

Gækkebreve

Gækkebreve hører sig påsken til, især i børnefamilier. Der er flere hyggelige ting ved gækkebrevene, som er værd at introducere børnene til. Først og fremmest klippe projektet og dernæst hemmelighederne omkring de afsendte gækkebreve. Læs mere om gækkebreve og ideer til gække-vers i indlægget lige her.

Pip gok påskeperler

Perler er et yndet krea produkt på FantasiFabrikken både hos børn og voksne. Der er noget beroligende ved at sidde med de små perler og sætte dem i flotte mønstre eller følge fine skabeloner. Sidste år var vi i gang med at lave påskemotiver som vi hængte til pynt på forårsgrene. For de mindste børn som ikke kan følge skabeloner kan der jo passende udvælges påskefarver så deres kreationer passer til det andet påskepynt på grenen.

 

Vi var specielt vilde med Frk Hansens fine kaniner, hvor der sættes en lille sløjfe i (se skabelon her). Vi er vilde med dem.

Derudover var vi i gang med påskeæg, påskekyllinger og blomsterpinde-kaniner. Læs mere om vores påske-perle-kreationer i indlægget her.

God påskefridage til jer. Kan i sørge for at hygge jer

 

 

 

 

1 kommentar til “Påske: 5 børnevenlige påske-DIY”

  1. Pingback: Påske: Smukke farvede æg - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen