Påske: Karse og Kærlighed

Uha vi har været igennem en lang periode med en trodsig viljestærk 3årig dreng – ikke alle dage er lige nemme. Men børnehaven lover det går over og egentlig er han jo meget dejlig. Derfor havde vi forleden dag sendt Storesøster Alma på tur til mormor og morfar, puttet lillesøster Frida til lur og så skulle der ellers hygges med William.

Som vi har skrevet om tidligere, er det altså en af fordelene ved at have skiftende arbejdstider og dermed hverdagsfri. Så var det ellers bare at fylde dagen med hygge, kærlighed og i dette tilfælde karse.

Jeg havde på forhånd gjort klar til at vi skulle så karse. Jeg havde for lang tid siden set de fineste karsekyllinger hos Den Kreative Sky. Så stærk inspireret af disse gik vi i gang med at lave karse-påske-kreationer. Dog ville William gerne lavet noget der var grønt – alt skal bare være grønt i øjeblikket. Til at begynde med ville han gerne at vi lavede ninjago karse – det var ligesom mere end hvad moderens fantasi rakte til. Kompromiet blev et karse-monster:

Materiale

  • Vandflaske eller syltetøjsglas
  • Saks
  • Vat
  • Frugt farve
  • Karse
  • Tusch, øjne, klistermærker, papir og hvad der nu ellers ønskes af pynt

Fremgangsmåde

Først klippede jeg en “skål” i passende størrelse ud af bunden på vandflasken – til kaninen klippede jeg øre.

Så blev frugtfarven blandet med vand og vatte dyppet der i. En stor del af vandet blev presset ud af vatte og så blev det lagt ned i “skålene”.

Så blev “skålene” dekoreret med ansigter, klistermærker og øjne.

Til slut blev karsen sået på stoppen.

Det fede ved karse er, at det nærmest kan vokse på alt – men kan endda plante det på børnenes legetøj, hvis de ellers kan tåle vand. Derfor er det kun fantasien, der sætter grænser.

Ud over at bruge meget tid i løbet af dagen på at holde øje med karsen, blev tiden brugt på stille og rolige aktiviteter såsom perler og masser af kram. Det var lige sådan en dag både William og jeg havde brug for.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen