Garnhygge: Mors Egostrik!

Jeg er blevet helt vild med at strikke egostrik lige i øjeblikket. Instagram og nettet generelt boomer med fede strikke opskrifter til voksne. Har faktisk været nødt til at lave en liste med bluser jeg gerne vil strikke og så prioritere dem. Det er fantastisk, at det for en gang skyld er mors garderobe, der udvides og ikke børnenes som vanligvis. Det er lækkert at skabe en trøje, som virkelig passer én og bliver ved med at sidde godt. Ikke mindst er det skønt, at man kan få en trøje i lige den farve og design man ønsker. Læs med om to af vores egostrik-favoritter: Ingen Dikkedarer og Morskosegenser.

Ingen Dikkedarer

Ingen Dikkedarer hedder trøjen og den er tæt på genial- og er helt sikkert en af mine nye farvoritter. Det er Petitknit, der står bag opskriften og den kan købes lige her. Det er en klassiker, der nemt kan ændres og tilpasses i størrelse og facon. Vi har tidligere strikket nogle af hendes opskrifter se blandt andet lige her.

Da man strikker den oppefra og ned med raglan, kan man prøve den undervejs. Det vil sige, at man kan tilpasse størrelsen, ved at stoppe med flere udtagninger elle øge så den kommer til at passe perfekt.

Man kan bruge mønsteret som grundmønster. Man kan lave lige den halsudskæring man bedst kan lide, afslutte med ribkant eller glat kant, det hele er op til én selv. Det eneste man skal gøre er at bruge det antal masker opskriften siger.

Jeg ved allerede, hvordan jeg vil ændre den lidt til næste gang så den kan få et helt andet look. Har man brug for endnu mere inspiration har Ingen Dikkedarer sin helt egen Facebookgruppe, som er fyldt med dygtige strikkere, der gerne deler tips og tricks.

Jeg strikkede den i en enkel tråd Mayflower Sky light, så den kom til at koste lige omkring 200 kr at strikke.

Kan slet ikke vente med at komme i gang med endnu en.

Morskosegenser

Denne striktrøje faldt jeg over inde hos en af de bloggere vi fast følger: Badelma-Badutski. Tjek endelig hendes fine blog ud. Vi er fans.

Opskriften er på norsk, men meget nemt at gå til. Den finds lige her. Jeg strikkede den i Drops Air – og da Badelma-Badutski skrev, at hun havde en helt garnnøgle i overskud, tog jeg chancen og nøjes med 5 nøgler. Det var heldigvis nok. Trøjen er meget hurtig at strikke, da den strikkes på pind 6. Modsat Ingen Dikkedarer-trøjen strikkes denne trøje nedefra og op. Det gør den en smule svær at prøve på undervejes, men størrelsen passede heldigvis perfekt.

Med trøjens tidsløse detaljer er jeg ret sikker på, at den vil blive flittig vil brugt. Trøjen findes også i en børneudgave, måske FantasiFabrikkens tøser også skulle have en.

Allerede nu er jeg ved at planlægge, hvad det næste egostrik skal være. Har i nogle favoritter vi skal have på vores prioriteringsliste?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen