Garnhygge: hjerteligt babytæppe

Da vi for efterhånden lang tid siden fandt ud af at vi ventede en lillebror begyndte jeg, som alle andre gravide, at kigge på “uundværligt” babyudstyr og kært babytøj. Læs med og få opskriften på det fineste babytæppe med hjerter.

 

Kiggede blandt andet en del rundt på forskellige blogs, hvor jeg faldt over det kæreste babytæppe på bloggen: Busters mors verden. Kig endelig ind på bloggen der er meget inspiration at finde. Dog er bloggen ikke aktiv længere. Det skal lige siges, at hun har oversat opskriften på tæppet fra den oprindelige opskrift her.

Jeg er så heldig, at jeg har både en mor og en svigermor, der er ret ferme med både strikkepinde og hæklenåle. Så jeg havde fat i min svigermor, som var så sød at gå i gang med projektet.

Opskrift på babytæppe

Hun gik ud fra denne opskrift:

  • Slå 26 lm op (selvfølgelig flere alt efter, hvor stort tæppet skal være), vend
    1. rk: 3 lm, hækl stgm i hver m (26 m), vend

{Farveskrift}

  • 2. rk: 3 lm, stgm, 2 lm, spring 5 m over, (2 stgm, lm 2 stgm) i næste m, 2 lm, spring 6 m over, (2 stgm, lm 2 stgm) i næste m, 2 lm, spring 6 m over,(2 stgm, lm 2 stgm) i næste m, 2 lm, spring 5 m over, 2 stgm i sidste m, vend

{Farveskift}

  • 3. rk: lm, fm i første m, lm, spring m over, 2 stgm over lm i 2. rk og “hæftet” i stgm i 1. rk, 2 lm, spring 2 m over, fm, 2 lm, spring 2 m over,2 stgm over lm i 2. rk og “hæftet” i stgm i 1. rk, 2 lm, spring 2 m over, fm, 2 lm, spring 2 m over,2 stgm over lm i 2. rk og “hæftet” i stgm i 1. rk, 2 lm, spring 2 m over, fm, 2 lm, spring 2 m over, 2 stgm over lm i 2. rk og “hæftet” i stgm i 1. rk, lm, spring 2 m over,fm i sidste m, vend.

 

  • 4. rk: 3 lm,stgm i hver m (26 m), vend

{Farveskift}

  • 5. rk: 3 lm, stgm, 2 lm, spring 5 m over, (2 stgm, lm 2 stgm) i næste m, 2 lm, spring 6 m over, (2 stgm, lm 2 stgm) i næste m, 2 lm, spring 6 m over,(2 stgm, lm 2 stgm) i næste m, 2 lm, spring 5 m over, 2 stgm i sidste m, vend.

Gentag rk 3 – 5 til tæppet har den ønskede str.

Se et andet bud på et babytæppe, som i sin tid blev givet væk i barselsgave. Se her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen