Fontomagic

//Indlægget er sponsoreret af Fontomagic. Ord, tanker og holdninger er vore egne//

Vi har fået lov at teste et splinternyt produkt: Fontomagic. Fontomagic gør det muligt at skrive på computer med dit barns eller oldemors charmerende håndskrift. Vi har været i den kreative tænkeboks og fundet på et par kreative ideer til, hvorledes man kan bruge dette produkt. Og hold fast, hvor er det da et sjovt produkt. Læs med og bliv inspireret.Ja og hvordan lader det sig så gøre at få din ynglings-håndskrift ind på computeren. Jo Fontomagic sender dig et materiale per mail som du skal udskrive og så skal a, b, c, d, o.s.v. ellers udfyldes af vedkommende med den charmerende håndskrift. Vi har ladet Alma på 5 udfylde skemaet. Men næste gang skal vi da have foreviget oldemors nostalgiske håndskrift.

Disse ark scannes så ind og sendes tilbage til Fontomagic som omdanner det til en skrifttype som du importere til din computer. Det virker på både pc og mac. Skrifttypen virker i mange programmer så som Microsoft Office (Word, Powerpoint mv.), Photoshop, Illustrator, InDesign og mange mange flere.

Kort og invitationer

En original ide er selvfølgelig at bruge skrifttypen til julekort, breve og diverse invitationer. Vi har da også allerede brugt skrifttypen til en fastelavnsinvitation og et fødselsdagskort til pige fest for veninderne:

Lille lærerigt ordspil

Alma på 5år elsker for tiden at spille spil og øve sig i bogstaver så det var oplagt, at skriften blev brugt til et lille spil, hvor hun kan øve sig i små ord.

Vi har skrevet små korte ord med skriften i word og printet dem ud. Derefter har Alma tegnet det der står, f.eks. ved sol har hun tegnet en sol. Man kan enten printe brikkerne ud på lidt kraftig papir eller, ligesom os, laminer det. Alle brikkerne blandes godt og så skal hun ellers parre ord og tekst.

Hun er allerede ret sej til det og stoltheden vil ingen ende tage “Det er mine bogstaver!”

FontoMagic på tekstil

På lager havde vi noget strygestof, hvor man selv kan printe ud på og efterfølgende stryge på stof. Det kan købes her. Så der er produceret personlige t-shirts o.l. HUSK at printe det spejlvendt ud.

Man kan kombinere FontoMagic med tidligere strygestof-skabeloner, som du kan finde i dette indlæg om personlige unikke t-shirts.

Oldemor har snart fødselsdag og vi elsker at producere hjemmelavede gaver og specielt at give dem så vi har også været igang med at pynte et indkøbsnet. Vi har strøget teksten på efter, at ungerne har fået lov at pynte det med tekstil tusser.

Unikke plakater med FontoMagic

Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser for alt det der kan laves med FontoMagic. Selvfølgelig skal der også lidt pynt på væggene – og igen er det fedt at involvere Almas håndskrift. Derfor har vi været ved at lave plakater til hendes værelse med alfabetet, da det virkelig er noget der bruges lang tid på:

Der er også lavet citat der kan hænge rundet i hjemmet og pynte, eller give et støttende ord når man er ved at lære noget nyt. Eks. at binde sine egen snørebånd.

Det kan man da kalde personlig kunst.

Tjek endelig FontoMagic ud – det er virkelig sjovt og der er uendelig mange kreative muligheder. Glæder mig allerede til hendes konfirmation, hvor denne skrifttype med garanti skal trækkes frem igen.

4 kommentarer til “Fontomagic”

    1. FantasiFabrikken

      Det er super fedt – og noget der virkelig kan bruges lang tid på. Vil helt sikkert anbefale at prøve det.

  1. Pingback: Indretning: 5 DIY væg”kunst” - Fantasifabrikken

  2. Pingback: *7 JUL *DIY: Hjemmelavede julegaver for alle aldre - FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen