Børnevenlige fastelavnsmuffins

Vi voksne på FantasiFabrikken elsker fastelavnsboller i alle afskygninger, hvor imod børnene helst vil have dem uden cremer og andet fyld. Så vi har været i køkkenet og mixet de fineste fastelavnscupcakes sammen som med garanti vil falde i god jord hos FantasiFabrikkens børn.

Ideen har vi fået af en af vores yndlingsbloggere: Den kreative sky. Tag lige et kig ind på hendes dejlige lyse blog! Der er fyldt med kreative DIY projekter, som er nemme at gå til, da hun tilmed har gjort mange af hendes ideer printbare.

Nå men tilbage til de børnevenlige fastelavnsmuffins: Vi lavede chokolademuffins efter vores idiotsikre chokolademuffins-opskrift, som du kan se lige nedenfor. Men de kan jo bages efter, hvilken som helst muffinopskrift, lyse, mørke, med tørret frugt, chokoladestykker eller AMO’s muffinsblanding etc.

Chokolademuffins (18 stk.):

 • 75 g. smør
 • 2 æg
 • 300 g sukker
 • 300 g hvedemel
 • 50 g kakao
 • 2 dl mælk
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vanillesukker
 • Evt. 200 gram hakket chokolade

Fremgangsmåde

 • Æggehvide og sukker piskes luftigt.
 • Smøret smeltes og blandes med alle de tørre ingredienser og mælken. Ønsker du chokoladestykker i dine muffins kommes chokoladen i nu.
 • Til slut vendes æggemassen i.
 • Fordel dejen i ca. 18 muffinsforme alt efter størrelse på formene.
 • Bages i almindelig ovn ved 200 grader i ca. 20 min.

Lad muffinsene køle af og pynt dem i bedste fastelavnsstil. Vi lavede dem og nogle fine papforme og pyntede dem som forskellige figurer og børnene var vilde med dem. Måske især grundet den fine pynt. Hvis tiden og tålmodigheden er der til det kan børnene jo sagtens pynte kagerne med alverdens krymmel og slik.

“Fastelavn er mit navn, muffins vil vi have….”

Er du mere til de traditionelle fastelavnsboller så læs indlæggene om: Fastelavnsboller med karamel, verdens bedste fastelavnsboller med creme eller fastelavnsboller deluxe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen