UDKLÆDNING: Farlige Ninjago

På Kantorvænget bliver vi Ninjago’et mange gange i løbet af en dag – det vil sige, at William kommer hoppende og råber Ninjago alt imens han angriber os med et skumsværd. Sådan har det været siden i sommers, hvor vi var i Legoland med ungerne for første gange. Vi var afsted med Septemberbørn, som er en skøn familie vi nyder at mødes med. På denne tur introducerede deres store dreng på 5 år os for alvor for Ninjago-verdenen og William har siden da været fan.

Fra at William slet ikke ville klædes ud til fastelavn, ville han gerne være Ninjago og det skulle være den grønne Ninjago. Vi er for tiden inde i en periode, hvor alt skal være Ninjago-grønt. Læs med og se en nem DIY til et Ninjagokostume.

Efter lidt søgning på Pinterest faldt jeg over denne blog. Hun har lavet en meget detaljet DIY, som jeg tog udgangspunkt i. Lavede dog lidt ændringer undervejes og i stedet for at sy en grunddragt købte jeg en.

Materialer

  • Joggingsæt med lynlås fra H&M
  • Rest filt i gul og hvid
  • Sort filt
  • Sort tektil tusch
  • Strygestof i sort og hvid
  • Opsprætternål

Fremgangsmåde

Hættetrøjen havde en lomme foran som jeg startede med at pille af. Lommen skal senere bruges til krave så det er vigtigt, at den pilles ordentlig af og ikke bare klippes af. Derefter syes trøjen svarende til de syninger der blev sprættet op.

Kraven: Derefter bliver der syet en trekant sort filt på det grønne stof fra lommen som skal blive til kraven. Derefter syes det hele på trøjen, så det passer med den hvide trekant. Der ved skabes kraven ud af den tidligere lomme. Se nedenfor:

Bæltet er lavet som et “snyde-bælte”, da der så ikke er nogle løse ting, der kan blive væk. Vi klippede en lang strimmel i sort filt, den var en smule kortere en omkredsen af selve hættetrøjen. Den syes fast ved siden af lynlåsen i begge sider, resten af vejen rundt sidder den løs. Derefter blev der klippet to strimler, som buede en smule (se billede). Disse blev hæftet fast på bæltet. Én på hver side af lynlåsen.

Bæltespændet består af et stort stykke filt med et hvidt stykke stof syet fast ovenpå. På det hvide er der tegnet Ninjago-logoet med en sort tekstiltusch. Bæltespændet er syet fast i den ene side og velcro i den anden som vidst på billedet.

Så var det tid til at finde strygejernet frem og stryge en masse hvide firkanter fast på både bluse og bukser. Derefter tegnes der sorte krydser på firkanterne.

Øjne: Sluttelig klippede jeg en bønneformet stykke i det gule stof og syede på huen. Ovenpå strøg jeg sort strygestof, som fungere som Legoøjne.

 

Bukserne var hurtig klaret. Der klippede jeg bare nogle firkanter i hvidt strygestof og strøg på. Herpå tegnes  sorte krydser ligesom på trøjen. Slut af med at læg et viskestykke på og stryg alle steder, hvor der er tegnet med tekstil tusch så det hæftes.

Så var det ellers bare at gå igang med at lege Ninjago. Det er helt vildt, hvad lidt stygestof kan skabe af effekt – og der kan de fleste altså være med da det bare kræver et strygejern.


 
Se hvordan vi tidligere har leget med strygestof på personlige t-shirts.

1 kommentar til “UDKLÆDNING: Farlige Ninjago”

  1. Pingback: Udklædning: uhyggelig, smuk edderkop - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen