Udklædning: Eventyrligt havfrue kostume

Havfrue-figuren er meget populær hos de store tøser på FantasiFabrikken. De har begge havfrue-barbier, maler havfrue billeder og ser havfrue film på Youtube. Som alt andet har pigerne helt styr på hvordan en havfrue skal være i deres øjne, det er så hyggeligt at høre dem fortælle ud fra deres skønne fantasi.

Da vi skal til flere fastelavnsfester så skulle der selvfølgelig også fabrikeres et havfruekostume. Læs med og se vores DIY på sådan et kostume.

Det er ofte bogen om den Lille Havfrue, der bliver valgt når der skal læses højt. Der er virkelig noget  eventyrligt over den verden under havet med snakkende fisk, en uhyggelig heks og de smukke havfruer og mænd. Meget forudsigeligt og letfordøjeligt.

MATERIALER
  •  1m Bommuldsstof i valgfri farve til havfruehalen og bælte (vi har brugt blåt, ligesom Ariel’s)
  • ca 1/2m Tyl i valgfri farve til skæl på halen.
  • Symaskine eller nål og tråd
  • 1m bånd til løbegangen
  • 1/2m Jearsystof i valgfri farve til toppen
  • Hårbøjle og 1m stof til at lave en paryk. Vi har valgt rødt som Ariels hår.
  • Lim f.eks. limpistol
  • Rest glimmerstof til hårpynt

FREMGANGSMÅDE
  • Læg stoffet til fold og læg et par bukser som dit barn passer og tegn en havfruehale i samme størrelse.

Klip stoffet ud og sy alle kanter sammen undtagen toppen.

Vend halen så vrangen vendes indad.

Fold tyllet mange gange og klip cirkler i en passende størrelse, som skal syes på halen som skæl. Der skal rigtig mange cirkler til. Vi har valgt to farver så det får effekten af fiskeskæl.

Sy cirklerne fast så de ligger ovenpå hinanden som vidst nedenfor.

Sy en løbegang af bommuldsstoffet, hvorigennem der trækkes et bånd.

Det smukke røde hår, kan jo skiftes ud med en købe paryk hvis man er mere til det. Ellers var det nu meget nemt og lave.

Klip en firkant der er dobbelt så lang som den ønskede længde på håret. Læg den dobbelt med vrangen ud af. Ri efter tegningen rundt – husk at lade der være plad til at kunne føre en hårbøjle igennem i toppen og et hul til at vende igennem i bunden.

Så trækkes bøjlen igennem hullet og stoffes limes fast med f.eks en limpistol, det skal rynkes godt. Klip en ‘søstjerne’ og lim på.

Toppen laves ved at klippe et af langt stykke strækstof, så det passer om barnets brystkasse og er en passende højde til en ‘bikini’ top. Husk at klippe en strimmel af som bruges til at binde toppen med. Stoffet syes sammen til en cirkel. Omkring syningen binde bindebåndet.

Så er det bare at hoppe i bølgen blå for de små havfruer.

Er jeres piger mere til My Little Pony? så se lige vores DIY på udklædning lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen