Nytår: Årets Kransekage

Kransekage hører, traditionen tro, nytårsaften til. Hos os, plejer den er blive nydt sammen med et glas champagne når rådhusuret har slået og der er blevet ønsket godt nytår. Der er noget højtideligt i at stå der med champagne og hjemmebagt kransekage til tonerne af DR pigekors skønsang. Ofte ses kransekagen formet som et tårn. Eller, i særlige tilfælde: et overflødighedshorn.

Læs med og få opskriften på årets kransekagesnitter på FantasiFabrikken.

Traditionen tror er det på Kantorvænget; Julian og hans mor, der står for kransekagebagningen. I år har de bagt kransekagesnitter, så der er rigeligt til alle.

Ingredienser

  • 500g marcioan
  • 100g flormelis
  • 100g ægge hvide

Flormelis og æggehvide til glasur og evt mørkchokolade til bunden.

Fremgangsmåde

Først røres flormelis og æggehvide sammen og æltes ind i marcipanen, indtil det er blødt og ensartet. Derefter deles massen op i passende stykker, som rulles lige tykke og formes i den kendte trekantet form. De skæres ud i 16 lige store stykker. Man kan evt lade dejen stå i 30 min inden den formes, dette gør arbejdet lidt nemmer.

Bages ved 200grader i en almindelig ovn i 9 min.

Imens kagerne køler af, smeltes chokoladen og bunden af kagerne dyppes der i. Dette kan sagtens undværes og det svinger fra år til år om det er noget vi gør.

Så blandes glasuren, den skal være ret tyk. Glasuren puttes i en en sprøjtepose/krammerhus og sprøjtes jævnt hent over kagerne.

Så pyntes de og er klar til servering.

Velbekomme og forspis dig nu ikke.

1 kommentar til “Nytår: Årets Kransekage”

  1. Pingback: Nytårsløjer og dessert - FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen