JUL #1: Kom i julestemning

Endelig kom dagen vi har ventet på: 1. december. Så er det endelig tiden til hygge og julemagi. Børnene har det sidste stykke tid talt ned til d. 1. december, så julenissen kunne flytte ind med alt hvad dertil hører. Det er helt fortryllende at se, hvordan små børn slet ikke kan vente på, at det hele skal gå i gang. Vi har  de sidste par dage svaret på spørgsmål fra børnene omkring alt lige fra, hvad spiser nissen når det ikke er jul til hvem, der børster nissens tænder.

For rigtig at komme i julestemning og udnytte lejligheden, kan man tage hele familien med til nogle af alle de skønne julearrangementer der finder sted. Der er noget både inden- og udendørs og for alle aldre. Læs med og kom i julestemning.

Tivoli Friheden åbner dørene op med den helt store juleudsmykning, der er julemænd, julemusik og smukke lys. Hele Friheden er pyntet op og gjort klar til jul, så det er umulig ikke at komme i julestemning.  Der kan læses meget mere om det lige her. Husk at tjekke dagens program på deres hjemmeside.

Når sulten melder sig i Friheden har de et område med alverdens madboder som man kan mæske sig i.

Den Gamle By et et af de steder, der emmer mest af jul og hygge i Aarhus. Her bliver man med garanti smittet af julehyggen og den særlige stemning der er der. Alle dage i ugen har Den Gamle By et juleprogram, som findes her. Man kan se, hvordan der er blevet pyntet op gennem tiderne, smage på risengrød, lytte til musik, prøve det gamle “tivoli”, bage vanillekranse og meget mere.

Ree Park er en lidt alternativ juleaktivitet. De har åben i alle weekender i december – se åbningstiderne her. Man kan komme ud og køre med tog på savannen, kigge i dine fine boder på stationen, tale med guiderne omkring dyrene og opleve hele parken i vinterstemning. Det er bare med at tage det varme tøj på og kommer afsted. Et plus ved dette arragement er at entreindtægterne går ubeskåret til Karen Blixen Camp Trust, som arbejder med naturbevarelsesprojekter i Masai Mara i Kenya med base i Karen Blixen Camp.

Strøgtur i Aarhus er også med til at skabe julestemning. Alle de fine lys der pynter overalt, Salling har et hyggeligt julevindue bygget af lego, der er boder på Clemens Bro med alverdens fine ting. Så man kan ikke undgå at komme i rette stemning.

Storcenter- tur er perfekt, hvis vejret er lige koldt nok for de små. I storcenter Nord æ kan man opleve deres store nisselandskab. Det er et sikkert hit hos alle barnelige sjæle. Man kan se nisselandskabet i hele centerets åbningstid – men ellers tjek det ud her. Man kan flere gange om dagen møde julemanden, som laver et lille show i foyeren.

Der er gode amme og puslemuligheder i Storcenter Nord, hvis man har sådan en størrelse med. Derudover har de også et fantastisk legeområde, hvor ungerne kan få fyret lidt energi af.

Ellers kan turen også gå til City Vest, hvor der også er pyntet op til jul. Der er forskellige aktiviter hver weekend og man kan møde julemanden, som sidder i julelandskabet. Læse mere om det her.

Husk også at undersøg,  hvor i det lokal område man kan få lov at hænge en julesok op.

På søndag bliver det store juletræ på Rådhus pladsen i Århus tændt – det plejer at være rigtig hyggelig med julesang og god stemning.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen