JUL: Kalenderlys i børnehøjde

Så er det snart til til at alle de magiske julelys skal tændes og traditionerne herom kan gå sin gang. Vi husker tydeligt at vi som børn var med til at lave juledekorationer. Det at få gran, ler, lys, kogler og miniature nisserne til at gå op i en højere enhed var ren hygge og stoltheden ville ingen ende tage når juledekorationen til slut stod færdig på den lille paptallerken. Læs videre og bliv inspireret.

Denne glædelige tradition vil vi selvfølgelig give videre til børnene på FantasiFabrikken. Så vi har været i BilligBlomst og finde ler, noget forskelligt grønt og lidt glitter og glamour til at toppe dekorationerne med.

Inden vi lod børnene gå amok med gran og julepynt klargjorde vi en masse gran ved at tage de nederste nåle af så de var lige til at stikke i leret, som også var lagt klar på paptallerknen. Ydermere var der sat ståltråd på julekugler, kogler, stjerneanis etc. så de var klar til at bruge. På den måde undgik vi alt for megen ventetid og utålmodige børn.

Koncentrationen var høj og de gjorde sig virkelig umage med at få dækket leret med gran som var den første milepæl inden der skulle vælges pynt. Der blev duftet til stjerneanis og kanel og valgt de flotteste julekugler og kogler. Det kan forståelig nok være svært at begrænse sig. Så de fik frit spil. Hvis man vil præge dekorationen i en retning må udvælge hvilket pynt man finder frem.

Luften var tyk af stolthed da dekorationerne omsider var færdige og børnene glæder sig allerede til at skulle tænde deres kalenderlys når vi når december. Aldrig havde vi troet af vi som mødre skulle være så stolte af en klat ler med gran og lys i. Alma på 5 år kunne meget fint forklare de to 3 årige om, hvordan man tæller ned til juleaften som er på dag nr. 24 helt nede ved granet og SÅ skal man passe godt på at granet ikke brænder af. Det er dejligt at inddrage børnene i disse juletraditioner, som vi selv husker fra vores barndom.

Glædelig december. Nu er vi i hvert fald klar til at starte nedtællingen til juleaften.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.