På tur: Glimmer, Tøsetur og kvalitetstid

Efter Freja er blevet større og blevet storsøster, har vi indført begrebet “Tøsetur” herhjemme. Tøsetur er selvfølgelig kun for piger og indbefatter ofte noget med neglelak, shopping og en god portion hygge.

Det er virkelig dejligt at kunne være der 100% for det barn man nu har alenetid med, det giver en helt anden nærhed når man bare er to. Børnene er vandt til at skulle rette ind efter hinanden. I kender sikkert følelsen: De store børn må ofte vente og vige pladsen for de mindste, som kræver lidt mere nærkontakt og omvendt må de små undvære den konstante nærhed da der jo også skal tages hensyn til de større børns behov for opmærksomhed. I hvert fald kan det være svært at tilrette en fridag med oplevelser, der tilgodeser alle aldersgrupper. Dette indlæg omhandler ren kvalitetstid med Freja på nu 3,5 år.

Læs tidligere indlæg: “Hjemmedage og danseglæde”, som ligeså omhandler en dag fyldt med kvalitetstid og hygge med Alma på 5 år.

For noget tid tilbage var der endelig tid til sådan en tøsetur. Her tog vi til frisøren efterfulgt af shoppetur. Det var første gang Freja var rigtigt til frisøren, da hun ellers er blevet hjemmeklippet af vores reserve Bedstemor Ann. Så F var virkelig spændt på at skulle sidde i frisørstolen og ikke mindst at få vasket sit hår i den specielle stol. Og ih, hvor hun nød det. Hårvask, klipning, føn og efterfølgende styling af håret. Wauw! Man skal huske på at små hverdagsaktiviteter føles hel speciel når man er 3 år og gerne vil være fin.

Samtidig med at Freja sad i frisørstolen, kunne der også lige blive lidt mor-tid. Så da vi  begge var blevet forkælet hos frisøren gik vi på shoppetur. Det er sjovt, hvordan små piger hurtigt lære glæden ved shopping. Vi valgte hver især et par neglelakker og F fik en kjole MED glimmer. Sådan en eftermiddag med fuld fokus fra mor, giver dejlige minder som F stadig taler om.

For nyligt gentog vi successen med endnu en tøsetur. Vi afleverede lillebror i vuggestuen og tog i biografen efterfulgt af frokost på toppen af Aarhus.

Freja var i biografen første gang lige da hun var blevet 3 år. Det er jo et individuelt skøn, hvornår ens barn er klar, men det var en succes for Freja. Dog har hun det lidt stramt med alt for høje lyde så vi har erfaret, at det går meget bedre med et par ørebøffer. Denne gang skulle vi se “Den kæmpestore pære”. En dejlig eventyrlig og sjov fortælling. Der findes en bog som filmen er lavet omkring – denne er virkelig også en hyggestund værd at få læst.

Selvfølgelig skulle vi både have popcorn, sodavand og slikkepinde. Og ja, det kan selvfølgelig nemt erstattes af sundere snacks men come on det hører ligesom bare biografen til, at man skal smovse usunde lækerier.

Efter biografturen var det tid til frokost. Vi købte et par pølsehorn og tog turen op på Salling Rooftop (Aarhus). Det er virkelig fint deroppe og helt sikkert et besøg værd. Der er så smuk en udsigt over byen, mange hyggekroge og så skal man jo lige prøve at stå på gangbroen over gågaden. Ja, ja nogen skulle jo tage billederne så måtte “desværre” selv undvære turen ud på glaspladen.

Vi elsker altså disse hverdagsfridage på FantasiFabrikken. Det gør vores børn i den grad også. Vi og børnene elsker selvfølgelig også de dage, alle børnene er med. De nyder jo hinandens selskab til fulde for det meste i hvert fald. Freja er allerede klar med gode ideer til næste tøsetur.

Prioritere i også tid alene med jeres børn hver for sig? Hvis ja, hvad laver i så?

5 kommentarer til “På tur: Glimmer, Tøsetur og kvalitetstid”

  1. Pingback: Vinterferie i Aarhus for børn

  2. Pingback: Vinterferie i Aarhus for børn

  3. Ja, vi tager også tøseture og gar gjort det siden Petrine fik sin lillebror som fireårig, nu er hun snart 12…. når man snart er 12, er det også noget med bare at kigge i butikker og røre ved en masse dingenoter… jeg understreger altid, at vi ikke behøver at have den store pung med, og nogen gange, så får vi bare noget at drikke på espressohouse mens vi snakker, andre gange er ude for at købe noget til garderoben. Sidst var vi i panduro for at købe ind til at lave tasseløreringe af perler, og dem har vi efterhånden lavet nogle aftner, meget hyggeligt. Så snakker vi og Petrine sætter musik på. Jeg elsker de pigestunder men synes også at jeg ikke vil have at det forbindes med, at nu skal der bruges penge, så vi har både den ene og den anden slags tøsetur.

    1. FantasiFabrikken

      Lyder dejligt. Ja vi nyder virkelig også bare tiden. Her skal der heller ikke så meget til, at dagen bliver speciel. Elsker at opleve glæden i deres blik

  4. Pingback: En helt NORMAL søndag fyldt med tøsehygge - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen