På tur: Botanisk have og væksthusene

Da vi begge er sygeplejersker får vi, i byt for aften-, natte- og weekendvagter, hverdagsfridage. Dem er vi ret vilde med. Vi bruger dem til mortid, rengøring, afslapning og af og til får børnene en velfortjent fridag.

Disse fridage bruges til tøffetid eller vi tager på tur i nærområdet. Fx har vi været på Naturhistorisk museum, i Mindeparken og i Hinnerup badet. Alle er steder børnene elsker. Få mere tur-inspiration under fanen: “På Tur“.

Forleden fridag tog vi sammen i væksthusene i Botanisk have.

Et virkelig fint og roligt sted at tilbringe et par timer. Ud over, at det er et formidabelt sted er der også gratis entre. Vi startede med at brænde lidt krudt af med en cykel-/gåtur rundt i botanisk have. En grøn oase midt i Aarhus fyldt med stier, fine planter og store grønne arealer. Læs mere om Botanisk have i et tidligere indlæg her.

Efter turen rundt i parken begav vi os ind i væksthusene, hvor vi startede med at spise vores medbragte madpakker. Dagens madpakke bestod igen igen af pølsehorn og lidt snacks. Se opskrift på pølsehorn her. Der er fine madpakkeområder både inde og udendøre. Oppe i madpakke området er der også tegne redskaber og andre aktiviteter.

Der er også mulighed for at købe lækkert mad i cafeen.

Væksthusene:

Så blev det endelig tid til at gå på opdagelse i de fire klimazoner som væksthusene er opdelt i. Der er en flot samling af smukke blomster og imponerende planter. Der var også små dyrespor man kunne følge, hvilket børnene var meget optaget af det.

For de lidt større børn er der som interaktive videoer med information og fakta om forskellige fødevarers  tilblivelse.

Den mest imponerende del er i følge børnene “troperne”. Her flyver der fine sommerfugle rundt og der er et stort udsigtstårn. Der er kæmpestore åkander i den lille sø, hvor der også er små fisk. Så kan man ellers gå på opdagelse mellem regnskovens træer og lytte efter dyrelyde, som godt kan lyde ret farlige.

Derudover har de også en udstilling, som hedder “Natur”. Den er dog under ombygning for nuværende.

Praktisk:

Der er de fineste toiletter og pusleplads, hvor man bag de lukkede døre kan opleve bøgeskovens lyde, udsigten fra bjergtinderne eller den solgule kornmark. En oplevelse i sig selv.

Der er gratis parkering lige ved døren. Man kører ind fra Langelandsgade og så følger man bare skiltene.

2 kommentarer til “På tur: Botanisk have og væksthusene”

  1. Pingback: Vinterferie i Aarhus for børn

  2. Pingback: På tur: Oplev ægte natur og levende bier i Økologiens have - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen