THULE urban glide: Løbevogns-test vol.2

Indlægget er sponsoreret af Thule, ord, tanker og holdninger er vores egne

Man får lyst til at tage denne vogn fra vognparken når man skal afsted.

Som nævnt i det tidligere indlæg har vi her på FantasiFabrikken en mindre vognpark. Derfor var vi ogå spændte på at anmelde, hvordan Thules “Urban Glide 1” ville passe ind. Men den har i den grad fået en plads helt forrest i feltet.

Da vi fik åbnet kassen sprang den nærmest selv ud, ihvertfald næsten. Den var utrolig nem at samle. Håndtaget under benstøtten skal drejes og trækkes til siden og vupti så er den foldet ud. Så skal de store hjul bare lige klikkes på. Bare rolig der medsendes en brugsvejledning, som fædrene kan nørde i.

Så er det ellers bare om at få barnet i vognen og komme ud på tur.

Hvad har vognen at byde på

Når vi nu er ved samlingen af den, er det lige så nemt at folde den sammen som det var at folde den ud. Det forgår på samme måde. Vil man afmontere baghjulene gøres det nemt ved et enkelt kliksystem. Skal man afmontere forhjuletet skal man dog bruge værktøj.

Vognen er virkelig lækkert kram. Der er tænkt på deltaljerne hele vejen rundt. De steder på selve vognen, hvor der ofte er velcro er der små magneter. Det gør, at man nemt kan åbne en klap til “vinduet” i kalechen eller åbne op for udluftningen. Det forgår lydløs uden at vække et evt. sovende barn og de bliver ikke slidt på samme måde som velcro. Dog er der forsat velcro på kurven under vognen.

Komfort

Selve kørekomforten er god, de store lufthjul gør at vognen nemt glider, selv i ujævnt terræn. Når man er flere, der bruger vognen er det et plus, at styret kan reguleres.

Forhjulet, der både kan låses fast og være drejbart gør det nemt at bruge vognen til flere formål og i forskellige typer terræn. Når den bruges til løb er det dejlig, at det er låst fast så vognen triller lige frem imens en indkøbstur er nemmest når vognen kun skal betjenes med en hånd. Ved siden af forhjulet sidder der et lille smart hjul, hvor man kan stille på vognens balance så den ikke trækker skævt.

Sikkerhed 

Ved brug i ujævnt terræn eller med flygtige børn er det vigtig, at børnene kan spændes godt fast. Man skal huske at vognen først kan bruges fra ca. 6mdr. eller når barnet kan holde sit hovede selv.

Selen er vi meget imponerede over da den kan spændes ind så den sidder tæt omkring barnets mave, og den er polstret så den ikke gnaver. Derudover er den nem at ændre størrelsen på så det passer det enkelte barn.

Opbevaring

Under vognen er der en rigtig fin kurv, som kan lukkes, hvilket er smart når man bruger vognen til løb. Kurven lukkes med en lynlås og velcro, som der selvfølgelig kan være en begrænset levetid på, men det virker solidt. Der er tilmed god plads i kurven, hvilket var et af vores kriterier.

Vognen kan bruges helt op til 34kg, hvilket gør, at en meget træt 4årig kan få et lift hjem efter svømning imens lillesøster hygger sig i bæreselen. Det gør vognen dejlig anvendelig for store familier som vores.

Bremsen

En ting vi ikke er videre imponerede over er vognens bremse. Den er svær både at slå til og fra samtidig med at den larmer og giver et kæmpe ryk når den slåes til. Men ja, derudover bremser den meget stabilt og gør hvad den skal.

Når vi nu lever i kolde og regnfulde Danmark er det dejlig, at man kan købe regnslag og kørepose til. Der ud over kan der købes en masse ekstra tilbehør, en af de ting vi syntes kunne være smart er deres lift så vognen kan bruges som barnevogn fra barnet er helt lille.

Får vi den brugt?

Vi har som sagt en del vogne i forvejen, men denne sikre sig helt sikkert en plads. Den kan både bruges til løbeture og almindelige ture med ungerne.

For en travl børne familie er motion og alene tid ikke det, der er mest af. Men hvis man putter den mindste i løbevognen og de andre på løbecyklen i ulvetimen, så er alle børn underholdt og man får løbet sig en tur. Imens kan den anden forældre få lidt ro derhjemme til f.eks. at lave aftensmad, gøre rent eller bare velfortjent alenetid.

Pris

Vi vil våge påstå, at vi har en vis erfaring inden for børneudstyr og noget vi har lært er, at pris og kvalitet oftest hænger sammen. Kvalitet koster, og denne vogn emmer af kvalitet. Vognen er lækker, stabil og virker meget solid. Selv når de større søskende kravler rundt på vognen rykker den sig ikke. Der er tænkt over selv de midste  detaljer så som en lomme inde i klapvognen til f.eks. drikkedunke eller legetøj, en lille “krog” til at hænge legetøj i til de mindste og magneter i stedet for larmende og slidt velcro. Man får lyst til at tage denne vogn fra vognparken når man skal afsted.

Så hvis man er på jagt efter en all round sports klapvogn vil vi mene, at denne vogn helt sikkert er pengene værd,

Denne vogn lever op til Thules vision om at hjælpe en med frit, sikker og let at transportere det vi holder af i et fortsat aktivt liv. Læs mere under #bringyourlife.

4 kommentarer til “THULE urban glide: Løbevogns-test vol.2”

 1. Vi har som bedsteforældre haft brug for vognen. Den kører ganske fornuftigt på stranden.
  Og ja det er ganske smart med magneter i kaleschevinduet, når vi lige ville se om den lille var faldet i søvn. Vi slap for den velkendte lyd fra velcro, som kan vække et hvert barn der er på nipper til at falde i søvn.
  Vognen rulle meget let, så husk at bremse når den efterlades 👵🏻🍀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 2. Pingback: Tak for i år 2017 - FantasiFabrikken

 3. Hej er selv på jagt efter en jogger, og er tæt på at købe Urban Glide, vil dog høre om i har savnet en håndbremse for at tage toppen af farten på vej ned af bakker.
  Tanken går på at vognen vejer 10kg + barn, så det er en del vægt at holde imod med når det går nedad – kan det blive for hårdt for kroppen.
  Thule kommer med en opgraderet Urban Glide i Januar 2018 og den har en håndbremse, vil den være værd at vente på
  Mvh Henrik

  1. FantasiFabrikken

   Hej Henrik
   Det var faktisk en af de ting min mand også kommenterede i starten og undrede sig over ikke var der. Men efter vi er begyndt at bruge vognen mangler vi det faktisk ikke. Efter lidt overvejelse brugte vi det heller ikke på vores gamle vogn, hvor det var på styret.
   Vi er rigtig glade for vognen og den kører virkelig godt i alle terræn.
   Mvh Anne // FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen