Garnhygge: Hæklet karklud i star stitch

Kært barn har mange navne – Det har dette mønster også. På engelsk kaldes det star stitch, segde stitch eller marguerite stitch og på dansk: stjernemønster

Mønsteret giver en rigtig fin karklud, både i tykkelse og fasthed. Vi har dog ændret det lidt ved at rækken efter halvstangmasker er hæklet i bagerste maskeled. Dette gør at mønsteret står mere skarpt frem.

Den er hæklet i enkelt bomuldsgarn 8/4 på nål nr. 3 (som kan købes ved hobbygarn lige her)

Der er brugt ca. 45g til en klud på 22x22cm.

OBS: Der skal slåes det antal lufmasker op som det antal stjerne man ønsker x 2 + 1 + 3 til at vende med.

De tre slags masker man skal bruge til dette mønster er luftmasker (lm), se video her, en form for fastmasker (fm) se video her og halvstangmansker (hst), se video her .

Super god video til mønsteret findes her .

Sådan gør du:

Slå 44 lm op. Vend.

I 2. lm laves der en løkke, gør det samme i 3., 4., 5. og 6. lm. Derved har man 6 løkker på hæklenålen. Garnet slåes om nålen og trækkes igennem de 6 løkker. Så laves der en lm igennem løkken, dette låser den første stjerne.

Den næste stjernes startes ved at, man samler en løkke op i den lm der netop er lavet. Så samles der en maske op i det sidste ben i den forrige stjerne og igen en i den lm, som forrige stjerne sluttede i.

Så samles der løkker op i de næste 2 lm, det gør, at man igen har 6 løkker på nålen. Den låses på samme måde som første stjerne.

Sådan forsætter man rækken ud. Vend og lav 1 lm.

Så skal der laves hst. Der skal laves 3 hst i de to midter huller i stjernerne. Dette gøres rækken ud, når man har lavet hst i det sidste hul, laves der 1 hst i stjernens sidste ben fra forrige række. Vend.

Lav 3 lm, det er nu man laver den næste række stjerne i bagerste maskeled. Sammel 1. løkke op i 2. lm fra nålen og i 3., 4., 5. og 6. lm. og så er det ellers bare at lave stjerne på samme måde som på første række.

Bliv ved med disse to rækker indtil kluden har det ønskede mål.

Husk at følge med på vores insta: FantasiFabrikken_insta, hvor vi i samarbejde med Hobbygarn vil lave en lækker GAW i samarbejde med Hobbygarn.

1 kommentar til “Garnhygge: Hæklet karklud i star stitch”

  1. Pingback: Garnhygge: Hæklede karklude med bandarole LINK MANGLER - FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen