Opskrift: frugtstænger med bedre samvittighed

Herhjemme er figenstænger/frugtstænger ofte på indkøbslisten. De serveres ofte som en hurtig eftermiddagssnack, kommer med på tur eller en del af aftenhyggen. Og ja, vi ved godt, at de ikke er sunde sammenlignet med en grøntsagsstav, men det er da trods alt bedre end slik.

Nå! Men fandt så denne opskrift på hjemmelavede frugtstænger og når det er hjemmelavet så ved man da, sundt eller usundt, hvad der er i.

Opskriften fandt vi på bloggen: Groenkaerlighed . En rigtig lækker blog, som inspirerer til nye billige, nemme, velsmagende, sunde og indbydende retter. Katrine, som er blogindehaveren, er uddannet klinisk diætist og arbejder som køkkenleder i en integreret institution SÅ hun ved et og andet om mad til børn. Tjek lige bloggen ud her. Vi har allerede forsøgt os med flere af hendes lækre opskrifter.

De hjemmelavede frugtstænger er lige til at gå til og ingredienserne er ting de fleste har i køkkenskabet. Se selv her:

Ingredienser:

  • 100 G nødder (brugte mandler og hasselnødder)
  • 150 G rossiner
  • 1 spsk bagekakao
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 spsk sirup

Fremgangsmåde:

-Blend ingredienserne i en minihakker eller en blender. Jeg blendede lige nødder og rossiner hver for sig inden jeg blandede dem med de øvrige ingredienser. Men har du en stor og god minihakker så kan det sikkert gøres i en omgang.

-Kom massen i en form og glat den ud med en våd ske. I forhold til størrelse så prøv dig frem, det er jo alt efter hvilken tykkelse du ønsker dine frugtstænger.

-Kom den i køleskabet til dagen efter og skær den så ud i stænger alt efter behag. Alternativt kan de stikkes ud med fine kage-udstikkere.

-Pak frugtstængerne ind i film eller madpapir.

Mmmm passer perfekt ned i en madpakke.

Rosinerne kan jo skiftes ud med dadler, svesker etc. Hvis der skal varieres i snackudvalget så prøv lige disse müslistykker også.

4 kommentarer til “Opskrift: frugtstænger med bedre samvittighed”

  1. Pingback: Onsdagskærlighed: Fantasifabrikken - SEPTEMBERBORN

  2. Pingback: Uddeling: Fignstænger - Fantasifabrikken

  3. Pingback: Her finder du opskriften på de populære figenstænger

  4. Pingback: Nemme, lækre madpakke-ideer - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen