Opskrift: Rabarbersaft med vanilje

Vi fortsætter med at bruge sommerens høst af rabarber. Denne gang til lækkert rabarbersaft. Læs med og få opskriften

Det siges jo at rabarberhøsten bør stoppe ved Sankt Hans, da rabarberne herefter bliver grovere og mere trådede. Oxalsyre indholdet skulle også stige her sidst på sæsonen, men så kan man jo tilføre noget Non-oxal. Alternativt kan man bruge af, det efterhånden her, store rabarber-lager i fryseren.

Vejret lige nu kalder på læskende drikke i haven. Vi har tidligere bragt opskriften på en rigtig lækker udgave af lemonade: Lime-Mynte lemonade som du virkelig skulle prøve. Se opskriften her.

En anden lækker favorit på FantasiFabrikken er denne rabarbersaft med vanilje. Den kan bruges både som saft, drinks-ingrediens, i bagværk og til sirup

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 usprøjtet citron i både
  • 200 gram rørsukker/sukker
  • 1 L vand
  • 0,5 vaniljestang
  • Evt non-oxal

Fremgangsmåde:

Rens og skær rabarberne i skiver.

Put dem i gryden sammen med citron, sukker, vand og vanilje. (Vaniljestangen udkernes og kornene blandes med lidt af sukkeret. Lad vaniljestangen koge med).

Tilføj evt. non-oxal.

Lad blandingen koge under låg i 5-10 min. Hvis rabarberne er fra frost skal det selvfølgelig koge lidt længere.

Sluk herefter for saften og lad det trække i en halv times tid eller mere.

Sigt nu saften og mas rabarberne godt ned i sien så alt væsken kommer ud af massen.

Tip: Det der bliver tilbage i sien kan gemmes i glas og nydes som kompot på yoghurt eller bruges i kager.

Så er det bare at hælde rabarbersaften på flasker og evt fryse noget ned. Vi lavede saft af 1500 gram rabarber så noget er givet væk og resten skal vi nok nå at få drukket.

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.