BØRNEFØDSELSDAG: FROST TEMA

Alle forældre til små piger må kende til Disneyfilmen “Frost”. Her hjemme bliver det ved med at være en favorit. Vi er efterhånden alle sammen hjernevasket med ’Let it go’, selv lillebror på 2 år skråler ’gooooo…’ bare han ser skyggen af noget med Elsa.

Derfor var der ingen tvivl om, at 4 års fødselsdagen for børnehaven skulle være med Frost tema.

Da det var vores første børnehave-fødselsdagsfest, blev der brugt noget tid på research om, hvordan sådan en fest forløber. Men ligesom med alt mulig andet i relation til børn, er der 1000 forskellige holdninger. Så vi plukkede det vi bedst kunne lide og så måtte det briste eller bære – man lære af sine fejl og der kommer med garanti mange flere børnefødselsdage, hvor vi kan forbedre os.

Forberedelserne

Vi lavede selv indbydelserne. A gik rigtig meget op i, hvordan de skulle se ud og var med i hele processen.

Beklager det dårlige billede, men fik desværre ikke taget af det endelig resultat. Det blev bundet et sølv bånd omkring indbydelsen.

Det var kæmpe stort for A at skulle dele dem rundt ovre i børnehaven. Det blev gjort en måned før festen skulle stå og alle pigerne var elle vilde og glædede sig helt vildt.

Op til festen havde vi lavet lidt forskelligt bordpynt og printet Frost Figurerne til ophæng forskellige steder.

I må lige have en vejledning til bordpynten til gode. Det fortjener sit eget blogindlæg.

Den store dag

Festen skulle vare 3 timer en søndag formiddag. Vi fik afsat lillebror ved det ene hold bedsteforældre og så kom farmor og hjalp med den nye lillesøster mens festen stod på.

Det kan klart anbefales, at alliere sig med en ven, moster/faster, onkle, bedsteforældre etc. Det er bare så meget nemmer når der er et sæt ekstra hænder.

Da pigerne ankom var de alle gået all in på at være klædt ud. De kom stolte i deres fineste Elsa kjoler. A stod mindst ligeså stolt og tog imod pigerne. Da alle var ankommet sad de i en rundkreds og A pakkede gaver op. Derefter var der tid til leg inden de skulle have lidt mad.

Der blev serveret Elsa muffins, Olaf saftevand (hyldeblomstsaft med blå frugtfarve), pølsehorn, blå kyskager, pizzasnegle og frugt/grønssagstænger.

Vi ville gerne have at der skulle ske lidt ud over hygge og leg så vi havde planlagt en Olaf skattejagt. Posterne var som følger:

  • Spise sliksnørre med hænderne på ryggen.
  • Gå en kort strækning med en kartoffel på en ske uden at tabe den. På Kartoflen havde vi selvfølgelig malet Olafs ansigt. Banen blev lavet så de skulle gå op af nogle trapper, gå slalom og så igen op af nogle trapper og så til slut gå på en streg på jorden.
  • Spille Olaf
    bowling hvor vi havde lavet Olaf ansigter på engangskrus som stod på hovedet. DIsse var stablet oven på hinanden, så de dannede en pyramide. Så skulle pigerne på skift skyde en bold og vælte flest mulige.
  • Sætte næse på en papfigur af olaf med bind for øjene.

Vi havde skrevet i indbydelsen, at vi gav en kop kaffe til forældrene når de kom og hentede. Det var super hyggeligt og en nem måde at møde de andre forældre på – specielt når man som os er tilflytter til området.

Det var en skøn oplevelse at holde fødselsdagsfest for As børnehaveveninder og A nød det i stor stil. Det havde været alle anstrengelserne værd.

Har du også holdt fødselsdagsfest for et børnehavebarn? Hvordan gjorde i? Havde festen et tema?

2 kommentarer til “BØRNEFØDSELSDAG: FROST TEMA”

  1. Pingback: My little pony fødselsdag - FantasiFabrikken

  2. Pingback: 1 års fødselsdag // Giveaway - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen