Sankt Hans for alle

Hvorfor holder vi egentlig Sankt Hans? Det er en gammel kirkelig tradition til minde om Johannes Døberen. Her i norden fejres det om aftenen d. 23. juni med stort bål og midsommersang.

Bålet er symbol for, at lyset vender og vi derfor går mod mørkere tider. Samtidig tænder vi bålet for at skræmme onde troldmænd og hekse væk. I følge gammel folketro mente man at troldfolk var ekstra aktive på sådan en sommeraften. Derfor skyldes heksen på bålet også gammel overtro. Man vil sikre sig at onde krafter skræmmes væk og sendes til Bloksbjerg.

På FantasiFabrikken hygger vi os med sådan en aften, hvor der er stort bål og fællessang. Mange steder kan man også få lov at lave sit eget snobrød.

Med små børn er det dog ikke altid nemt i forhold til sengetid, så vi forsøger at give børnene en eftermiddagslur og så gå efter de Sankt Hans arrangementer, der allerede starter kl. 17.

Her er en rigtig fin oversigt over forskellige steder i Aarhus, hvor der afholdes Sankt Hans: http://www.aarhusportalen.dk/sankthansaften.asp

Byggemarkedet: Jem&Fix fejre også Sankt Sankt for alle – se tider og oplysninger her. Der er fyldt med kreative projekter og andet hygge for børnene.

Alternativt kan Sankt Hans jo fejres hjemme i haven ved et bål eller bålfad. Der er dog noget specielt ved arrangementerne og fællessangen. Men med børn kan man bestemt sagtens skabe hygge derhjemme.

Hvor skal i holde Sankt Hans?

OBS: Billederne er lånt fra spejder.dk og højskolen Østersøen, da vi åbenbart har haft for travlt med at holde børnene væk fra bålene de forrige år til at få taget billeder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen