Den moderne tidsrøver: iPad’en

Vi har haft den kære iPad oppe at vende før i forhold til “børnesikring”, se her .

Vi må indse, at iPads eller tablets er kommet for at blive. Lige så stor en glæde børnene har af den, lige så stor en frustration kan den fremkalde hos os forældre.

A. på 4 og F. på 3 er vilde med Ipad’en og styrer den med sikker hånd. Det er vildt, hvor meget de har styr på den i forhold til at finde deres egen mappe med apps og hvordan de så mestrer disse.

Hvorfor?

W. på 2 år syntes også IPad’en er sjov, men slet ikke på samme måde som De store piger. Han er en dreng med rigtig meget energi, så han skal helst stå på hovedet eller hoppe for at syntes det er sjovt i længere tid af gangen. Derfor ligger han den også nemt fra sig efter 10 minutter.

Når pigerne spiller flyver tiden afsted. De kunne formentlig spille en hel dag, hvis ingen stoppede den. Det har skabt en del konflikter, når vi beder dem stoppe. Vi har mange gange stået og hevet os i håret over, hvordan og hvorledes vi nemmest kunne takle dette. Vi har forsøgt at lave aftaler, sagt til lidt før den skulle slukkes, at de måtte spille et sidste spil, taget den uden varsel. You name it. Vi har prøvet det hele.

Der ud over har vi googlet os til forslag på løsninger og der kom den ene lange atikel efter den anden om, at det bare gælder om at stå ved sin forældrerolle og tage det ansvar på sig som det var at sige nej til sit barn. Og ja, det er vi så sandelig godt klar over og det er ligesom også det vi er i gang med. Men alligevel kunne det være rart, hvis man kunne undgå den dårlige stemning konflikterne medfører.

Derfor har vi prøvet at samle nogle mulige løsninger på at begrænse iPad-tiden.

Om 10 min. lægger vi iPaden væk!!

Man kan bruge iPadens indbyggede tidtagning.

  1. Vælg tidtagning og sæt den på x antal minutter
  2. I stedet for en alarm lyd vælges stop afspilning.

Hvis du har kode på din ipad vil ipaden nu gå på låseskærmen efter endt tid og det vil så kræve en kode.

 

Timelock – Time Limit for parents

Denne app er nok mest til de lidt større børn, da man som forældre her indtaster det antal timer eller minutter ens barn må bruge ipad’en på et helt døgn, altså kan barnet selv gå fra og til eller bruge alt tiden på en gang.
iPad’en er bestemt et godt læringsredskab så længe tiden begrænses så der fortsat er tid til bevægelse og andre lærerige aktiviteter.
 
Hvordan gør i derhjemme?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen