På tur: Randers Regnskov

 Vi har efterhånden selv været i Randers Regnskov en del gange og også haft årskort dertil et par år. Vi har dog endnu ikke været der samtidig så det må vi have til gode. Læs med og hør om Oldemors fødselsdag i Randers Regnskov.

Tur til Randers regnskov

Denne gang var det oldemors 90 års fødselsdagsgave der skulle indløses. Hun er en nysgerrig, frisk dame der fortsat elsker at opleve nye ting og hun holder meget af at tilbringe tid sammen med os børnebørn og oldebørn. Når man bliver 90 år er den materielle ønskeseddel ikke så lang længere så derfor er vi begyndt at give hende oplevelser i stedet.

Børnene havde glædet sig gennem hele ugen, så utålmodigheden var stor om morgen. A. brugte blandt andet lang tid på fjollerier i sofaen.

På grund af børnenes utålmodighed og morens forvirring, var vi pludselig klar en time for tidligt. Så løsningen blev en rask cykeltur på parkerings pladsen. Så der blev brugt lidt krudt inden køreturen.

Efter olde var hentet til den aftalte tid, var det kun faren der skulle samles op på arbejdet inden turen gik mod Randers Regnskov.

Frokost:

Da vi ankom var det frokost tid og vi havde medbragt madpakker, da det er nemmest med to krudtugler som alligevel ikke har ro til at spise. Denne gange havde jeg lavet en skål pastasalat, men det ville også have være lækkert med pølsehorn eller pizzaboller. Opskrifterne på disse finde her og her .

I forbindelse med kuplerne er den et rigtig fint madpakke område, hvor der er borde og stole, samt højstole. Derudover er der fine toiletfaciliteter med pusleplads. Når solen skinner er det også muligt at sidde udenfor.

Hvis man derimod mere er til at købe maden, er den en rigtig hyggelig cafe, hvor man fra nogle af pladserne kan se ind i en af kuplerne. Der er et bredt udvalg af familievenligt mad, kager og drikkevarer.

Danmarks Parken:

Randers regnskov er altid et sikkert hit, hvad end solen skinner eller det er regnvejr. Udover den indendørs regnskov er der nemlig: Danmarks Parken. Et udendørs område hvor man kan klappe geder og grise, sanse i urtehaven eller lege på den dejligste naturlegeplads.

Regnskoven:

Regnskoven består af tre kupler: Asien, Afrika og Sydamerika. Der er så dyr og planter svarende til de forskellige kontinenter. Derudover har de også andre forskellige områder med f.eks. natdyr, slanger og sommerfugle.

Det første møde med dyrene var noget overvældene for W. Der sad en abe lige over indgangsdøren. Så var det godt at have oldemor lige ved hånden. Den langsomme skildpadde som vi mødte efterfølgende var noget nemmere at overskue.

Men der gik ikke længe så var han helt fortrolig med, at dyrene var omkring ham og så ville begejstringen ingen ende tage. Både A. og W. var vilde med alle dyrene og gik nysgerrige på opdagelse.

I øjeblikket er W. Meget optaget af dinosaurusser, drager og skeletter. Så skelettet af en slange blev grundigt nærstuderet og alle, der kom forbi blev belært om dinosaurusser og fik en dino-historie med på vejen.

A. syntes jo selv hun er en stor pige nu og styrede oversigtskortet med hård hånd. Som hun selv sagde: “Jeg er en stor pige og skal altså lige havde styr på det her sted”. Så med kortet og det udleverede opgavehæftet havde hun nok at gøre:

På trods af begejstringen over alle dyrene var det den ‘ødelagte” jeep, som man måtte kravle rundt på, der vandt W.’s hjerte. Han var meget stolt over at være chauffør og han kørte os glædeligt alle steder hen.

Akvariet:

Der er også et akvarieområde, som er lige før indgangen til Sydamerikas kuppel. Når man går det ned i tusmørket falder man fuldstændig til ro. Jeg drømmer mig tilbage til alle de skønne dykkerture vi har været på når jeg ser fiskene svømme stille forbi. Selv børnene faldt til ro og sad bare og nærstuderet fiskene.

Vi havde både dobbeltvognen og bæresele med, det er aldrig til at vide, hvor trætte sådan nogle henholdsvis 2 og 4 årige ben kan blive. Lillesøster F. nød nu at sidde i bæreselen og følge med i alt hvad der foregik. Det er så dejlig trygt, så man kan ligeså godt tage sig en lille lur undervejs.

Har man ikke sin egen klapvogn med kan man låne paraplyklapvogne. På en del af dem kan ryggen lægges fladt ned, så de små kan få sig en lille lur. Det er også muligt at deponere jakker og madkurve i aflåste skabe, det koster dog et mindre beløb.

Vi endte med at veksle vores biletter til årskort, da de allerede ved 2. besøg er tjent ind. med kun 30 minutters køretur er det et udflugtsmål, som er nem at besøge. Derudover giver årskortet også forskellige rabatter til andre forlystelser rundt op i landet, se hvilke her.

Da vi kom hjem var både børn og voksne godt trætte så der var afslapning på sofaen mens aftensmaden blev lavet. Det var en dejlig mindeværdig dag, som vi alle kan leve længe på.

Næste gang skal vi helt sikkert tjekke Danmarks Parken ud.

 

Vi har efterhånden selv været i Randers Regnskov en del gange og også haft årskort dertil et par år. Vi har dog endnu ikke været der samtidig så det må vi have til gode.

Denne gang var det oldemors 90 års fødselsdagsgave der skulle indløses. Hun er en nysgerrig, frisk dame der fortsat elsker at opleve nye ting og hun holder meget af at tilbringe tid sammen med os børnebørn og oldebørn. Når man bliver 90 år er den materielle ønskeseddel ikke så lang længere så derfor er vi begyndt at give hende oplevelser i stedet.

Børnene havde glædet sig gennem hele ugen, så utålmodigheden var stor om morgen. A. brugte blandt andet lang tid på fjollerier i sofaen.

 

På grund af børnenes utålmodighed og morens forvirring, var vi pludselig klar en time for tidligt. Så løsningen blev en rask cykeltur på parkerings pladsen. Så der blev brugt lidt krudt inden køreturen.

Efter olde var hentet til den aftalte tid, var det kun faren der skulle samles op på arbejdet inden turen gik mod Randers Regnskov.

Frokost:

Da vi ankom var det frokost tid og vi havde medbragt madpakker, da det er nemmest med to krudtugler som alligevel ikke har ro til at spise. Denne gange havde jeg lavet en skål pastasalat, men det ville også have være lækkert med pølsehorn eller pizzaboller. Opskrifterne på disse finde her og her .

I forbindelse med kuplerne er den et rigtig fint madpakke område, hvor der er borde og stole, samt højstole. Derudover er der fine toiletfaciliteter med pusleplads. Når solen skinner er det også muligt at sidde udenfor.

Hvis man derimod mere er til at købe maden, er den en rigtig hyggelig cafe, hvor man fra nogle af pladserne kan se ind i en af kuplerne. Der er et bredt udvalg af familievenligt mad, kager og drikkevarer.

 

Danmarks Parken:

Randers regnskov er altid et sikkert hit, hvad end solen skinner eller det er regnvejr. Udover den indendørs regnskov er der nemlig: Danmarks Parken. Et udendørs område hvor man kan klappe geder og grise, sanse i urtehaven eller lege på den dejligste naturlegeplads.

 

Regnskoven:

Regnskoven består af tre kupler: Asien, Afrika og Sydamerika. Der er så dyr og planter svarende til de forskellige kontinenter. Derudover har de også andre forskellige områder med f.eks. natdyr, slanger og sommerfugle.

Det første møde med dyrene var noget overvældene for W. Der sad en abe lige over indgangsdøren. Så var det godt at have oldemor lige ved hånden. Den langsomme skildpadde som vi mødte efterfølgende var noget nemmere at overskue.

Men der gik ikke længe så var han helt fortrolig med, at dyrene var omkring ham og så ville begejstringen ingen ende tage. Både A. og W. var vilde med alle dyrene og gik nysgerrige på opdagelse.

I øjeblikket er W. Meget optaget af dinosaurusser, drager og skeletter. Så skelettet af en slange blev grundigt nærstuderet og alle, der kom forbi blev belært om dinosaurusser og fik en dino-historie med på vejen.

A. syntes jo selv hun er en stor pige nu og styrede oversigtskortet med hård hånd. Som hun selv sagde: “Jeg er en stor pige og skal altså lige havde styr på det her sted”. Så med kortet og det udleverede opgavehæftet havde hun nok at gøre:

På trods af begejstringen over alle dyrene var det den ‘ødelagte” jeep, som man måtte kravle rundt på, der vandt W.’s hjerte. Han var meget stolt over at være chauffør og han kørte os glædeligt alle steder hen.

Akvariet:

Der er også et akvarie område, som er lige før indgangen til Sydamerikas kuppel. Når man går det ned i tusmørket falder man fuldstændig til ro. Jeg drømmer mig tilbage til alle de skønne dykkerture vi har været på når jeg ser fiskene svømme stille forbi. Selv børnene faldt til ro og sad bare og nærstuderet fiskene.

Vi havde både dobbeltvognen og bæresele med, det er aldrig til at vide, hvor trætte sådan nogle henholdsvis 2 og 4 årige ben kan blive. Lillesøster F. nød nu at sidde i bæreselen og følge med i alt hvad der foregik. Det er så dejlig trygt, så man kan ligeså godt tage sig en lille lur undervejs.

Har man ikke sin egen klapvogn med kan man låne paraplyklapvogne. På en del af dem kan ryggen lægges fladt ned, så de små kan få sig en lille lur. Det er også muligt at deponere jakker og madkurve i aflåste skabe, det koster dog et mindre beløb.

Vi endte med at veksle vores biletter til
årskort, da de allerede ved 2. besøg er tjent ind. med kun 30 minutters køretur er det et udflugtsmål, som er nem at besøge. Derudover giver årskortet også forskellige rabatter til andre forlystelser rundt op i landet, se hvilke her.

Da vi kom hjem var både børn og voksne godt trætte så der var afslapning på sofaen mens aftensmaden blev lavet. Det var en dejlig mindeværdig dag, som vi alle kan leve længe på.

Næste gang skal vi helt sikkert tjekke Danmarks Parken ud.

3 kommentarer til “På tur: Randers Regnskov”

  1. Pingback: Efterårsferie, (u)hygge og halloween - FantasiFabrikken

  2. Pingback: På tur: Kattegat Centret - Fantasifabrikken

  3. Pingback: På tur: Randers Water and Wellness - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen