DIY: Hjemmelavet modellervoks

Modellervoks er en kæmpe succes herhjemme og vi har da også købt modellervoks et utal af gange. Vi har begge taget os selv i at være lidt ømme over for modellervoksen og i det skjulte håbet på at det ikke blev blandet alt for meget sammen.
Der går, trods alt, desværre ikke særlig lang tid før, det bliver en kedelig, halvtør, sammenblandet, brun masse. Læs med og se, hvordan du selv laver det lækreste modellervoks med kun få ingredienser.

Det er virkelig nemt at lave sit eget modellervoks og det bliver så lækkert og blødt. Udover den lækre konsistens så ved du, hvad det er dine børn “leger” de spiser.

Det skal du bruge:

  • 400 g hvedemel
  • 100 g salt
  • 2 tsk vinsyre eller citronsyre (kan sagtens undlades, det er udelukkende konservering)
  • 4 dl kogende vand
  • 2 spsk olie
  • Pastafarve eller frugtfarve. Evt. glimmer

 

Fremgangsmåde:


– Bland salt, mel og evt vinsyre. Rør det sammen med kogende vand og olie.

– Del modellervoksen ad og ælt pastafarven og evt glimmer ind inden massen køler helt af, gør dette i en skål eller på et skærebræt. Ønskes en ensartet farve æltes bare længere.

– Lad modellervoksen køle af inden der skal leges.

– Hvis modellervoksen virker meget klistret, skal du bare putte mere mel i, indtil det har konsistens som modellervoks.

– Der kan også sagtens bruges frugtfarve. Pas dog på med at putte for meget i, da det let bliver klistret så. Pastafarve giver tilmed nogle kraftigere farver.

 

Modellervoksen holder ca. 1 måned i køleskab uden vinsyre og 3 mdr med vinsyre. 

Så er det ellers bare med at finde udstikker, gafler og knive frem og så er det kun fantasien der sætter grænsen for, hvad der kan laves. 

Dine unger vil med garanti elske det!

Er i klar på noget mere aktivt så prøv søndags-sjov i DGI huset. Læs mere aher.

Hyg jer!

1 kommentar til “DIY: Hjemmelavet modellervoks”

  1. Pingback: Test: Silly Doh - Fantasifabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen