Madpakker: Verdens bedste pølsehorn

Hjemme hos en af FantasiFabrikanterne skal der med to institutionsbørn dagligt produceres 4! madpakker, 2 til frokost og 2 til eftermiddag. Heldigvis er ungerne ikke kræsne og er klar på lidt af hvert i madpakken.

Det er en nødvendighed at have lidt i fryseren, der er nemt at tage op. Det er dog efterhånden svært at blive ved med at finde på nye ting. Noget der altid hitter er pølsehorn og ungerne elsker at hjælpe til med bagningen. Og det er jo rart at se, hvordan appetitten øges når de selv har bagt dem.

Pølsehorn (ca. 35 stk)

Det tager lidt tid at lave disse pølsehorn, heldigvis er det meste af tiden hæve tid. Men de er hvert et minuts arbejde værd.

Det skal du bruge:

  • 4 3/4 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 75 g sukker
  • 900 g mel, evt 700g mel og 200g havregryn
  • 3 æg
  • 25 g smeltet smør
  • 1 tsk. salt
  • Pølser til fyld og evt ketchup
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Gæren opløses i den lunkne mælk. Lad det hvile i små 10 min. Bland derefter 225g mel og 60g sukker i og ælt det rigtig godt. Derefter skal dejen hæve et lunt sted i 45min.

Smelt smørret og pisk det sammen med de 3 æg og resten af sukkeret, bland det hele i dejen. Tilsæt resten af melet, lidt af gangen i mens der ældes (enten i hånden eller på maskine). Ælt dejen godt igennem, gerne op til 20 min. Derefter skal dejen efterhæve et lunt sted i 2timer.

Stil ovnen på laveste temperatur, så den er lun når dejen er færdig med at efter hæve.

Dejen deles i 5 stykker, som hver rulles ud til en cirkel, som skæres lige som en pizza i 8 lige store trekanter.

Læg en pølse og evt. ketchup oppe i den bredde ende rul ned mod spidsen. Læg dem på bagepladen oven på spidsen. Lad dem nu efterhæve igen i ovnen i ca. 20 min., før du tager dem ud og hæver temperaturen i ovnen til 185 grader. Pensl pølsehornene med æg og bag dem i ca. 12 min.

Ang. Frysning

Put pølsehornene i fryseposer mens de stadig er godt lune. Lad dem så ligge lidt og så ind i fryseren med dem. Dette gør virkelig en forskel. De beholder fugten og er dermed stadig luftige når de optøes.

Noget andet der hitter i madpakkerne herhjemme er pizzasnegle/pizzaboller og pirogger. Vi lover der kommer opskrifter på dette senere.

Hvad har I af gode forslag til madpakken?

Scroll til toppen