HVAD ER DET DU SER LILLE SKAT?

Der kan være mange holdninger til, hvor vidt ungerne skal have lov at sidde alene med iPaden eller telefonen.
Men vi er nu af den holdning, at et mix af motorisk leg, koncentrationskrævende aktiviteter etc. godt kan bære noget iPad-tid som et lille break. Der findes da også et utal af gode lærerige apps og vi må jo nok indse, at teknologien bliver vore børns fremtid. Nå, men den snak kan vi tage en anden gang. Det er nemlig ikke de lærerige apps der er problemet.

Herhjemme er Youtube blevet meget populært. Der surfes rundt mellem klippene. Der ses alt lige fra udpakning af Kinderæg til fagtesange. Der findes desværre også mange yderst upassende klip derude.

Ved du hvad dit barn ser?

Der findes heldigvis en måde, hvorpå du kan administrere dit barns oplevelse på Youtube så indholdet begrænses til børnevenligt.

Sådan gør du:

  1. Log ind på din konto i Youtube appen.
  2. Tryk på menu i øverste højre hjørne.
  3. Tryk på Indstillinger.
  4. Tryk på Begrænset tilstand.
  5. Slå Begrænset tilstand til:
    • Vælg Streng: Begrænset tilstand er nu slået til.

Selv om “Begrænset tilstand” er slået til er det selvfølgelig fortsat vigtigt at holde et vågent øje med, hvad der ruller hen over skærmen. Men med “Begrænset tilstand” er, ihvertfald vores, samvittighed lidt bedre når ungerne får lov at kigge iPad.

Hvordan er jeres regler om iPad og Youtube derhjemme

3 kommentarer til “HVAD ER DET DU SER LILLE SKAT?”

  1. Men det er en falsk tryghed, den feature virker kun hvis afsender har markeret det. Hvilket de færreste gør, da det er lig med færre seer.

  2. Nej det er du helt ret i, den er som sagt ikke 100% sikker. Man skal stadig være opmærksom. Man kan dog rapportere et klip, hvis man finder noget upassende og så lover de at tage stilling.

  3. Pingback: Den moderne tidsrøver: iPad'en - FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen