Gormiti figurer -et eventyrligt hit hos drengene

Fantasien blomstrer i bedste velgående hos FantasiFabrikkens børn. Legen går derud af, hvad end der leges sammen eller hver for sig. Har man lyst kan man sagtens få en rolle i deres leg. Vi har gennem MomsterTest fået lov at se nærmere på og lege med de fine Gormiti figurer. Læs med og hør, hvordan figurerne og Gormiti universet blev modtaget af William på snart 5 år.

//Legetøjet er sponsoreret af AMO-toys. Ord, tanker og holdninger er vore egne //


Da vi var børn legede vi selvfølgelig med alle de, dengang, populære pigelegesager. Dengang var rollelege også rigtig populære. Tiden gik med Barbier, Polly Pocket og theselskab. Alle sammen lege, der foregik i ro og mag gerne sammen med veninderne. Det samme gør sig gældende for storesøster Alma på 6 år. Hun kan få lang tid til at gå med at ordne hendes My Little Pony’er eller sørge for at LOL-dukkerne er klædt ordenlig på.

Drengeleg

Drenge og piger leger selvfølgelig også sammen og der er teoretisk set ikke forskel på drenge- og pigelege og dermed heller ikke på drenge- og pigelegetøj. Dog ser vi et tydeligt mønster hos FantasiFabrikkens børn. Trods umiddelbar ens opdragelse ser vi, at de drages af forskellige lege og legetøj.

William på snart 5 år leger også rollelege. Dog foregår det mere højlydt og til tider liiidt voldsomt, hvis i spørger mor. Han og hans kammerater kan komme løbende med sværd og vilde tilråb imens de angriber én. Det er så sjovt, at se, hvordan de lever sig ind i legen, men til tider også lidt trættende. Ihvertfald kræver det noget andet af én at lege med drengene end af pigerne. Dermed ikke sagt, at det ikke er sjovt at tumle og slås for sjovt.

Indtil nu har det næsten kun været biler, der kunne få William til at sidde nogenlunde stille. Nu er han så blevet introduceret til Gormiti universet. Det er noget, der kan få gang i fantasien. Må indrømme at vi forældre også har dykket med ned i universet for at forstå og kunne forklare. Det handler stadig om slåskampe og uhyrer med blinkende lys og uhyggelige lyde. Det forgår bare uden, at vi bliver angrebet med horn og skum-sværd.

Det er så dejligt, at se, hvordan han bliver opslugt at universet og han kan bruge lang tid på at stille figurerne op, forklare, angribe og stille op på ny.

Hvad er Gormiti?

Legetøj fra Gormiti stammer fra en tegnefilmsserie og blade af samme navn. Her følger man 4 børn, som finder et hemmeligt tårn, hvor alle deres helte-drømme kan blive til virkelighed. For at tilkalde Gormitierne så de kan kæmpe skal børnene bruge nogle armbånd som er gemt i tårnet.

Gormiti universet er delt op i 4 forskellige hold – med forskellige egenskaber. Så man kan samle de forskellige figuer, så de kan kæmpe sammen eller mod hinanden. Selve omdrejningspunktet for universet er selve øen, som kaldes Gorm. Det er denne ø de alle sammen kæmper om. Der er enda lavet en hel fanside omkring Gormiti, som helt sikkert er værd at besøge. Den findes lige her og kan give svar på alt.

Fantasifulde lege

William har ikke helt styr på ‘reglerne’ for, hvordan Gormiti universet er opbyggede, men hans egen fantasi er rigelig til at holde legen i gang. Legen udvikler sig hele tiden i takt med at fantasien blomster. Det er helt vildt hyggeligt at se på og få lov at være med til.

William havde inviteret en af hans gode kammerater over til at lege med Gormiti, og de lever sig så meget ind i dette univers. Det var nemt at se, hvordan de i fællesskab udviklede uskrevne regler så der var plads til dem begge i legen.

Leg hos børn er jo en del af indlæringen og ikke bare en pause fra seriøs indlæring. Vi syntes det er vigtig at støtte op omkring den udvikling en leg fyldt med fantasi kan have.

Momster Test

Gormiti er blevet anmeldt på Momster Test af flere mødre og børn. Her vil der være en mere detaljeret beskrivelse af produktet og produktet vil blive ratet på forskellige parametre. Se deres vurdering her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.