Sommerfornemmelser med hjemmelavede ispinde

Sommeren er lige om hjørnet, hvilket betyder havehygge OG vigtigst: is! Masser af is! Is er en dejlig, læskende og kølende snack i det varme vejr. Vi har i år selv været i gang med lave lækre ispinde af forskellig slags. Læs med og bliv fristet.

// Isformene er sponsoreret af Panduro Hobby. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Da vi var børn krævede is-spiseriet ofte blod og flænsede mundvige. Husker I ikke de læskende frys-selv-is med cola-, jordbær og sportssmag? Efter en sommer havde plastik-emballagen skåret sig et godt snit i hver mundvig. Av! Men trods det kunne man godt liiige spise én til.

Selvom vores børn også er vilde med de færdigkøbte frys-selv-is har vi haft et par af FantasiFabrikkens børn med i køkkenet for at lave deres egne ispinde. Børnene var hurtigt med på ideen trods det, at ispindene først kunne spises næstkommende dag, da de jo skulle en tur i fryseren først. Der blev smagt grundigt på ingredienserne inden de røg i fryseren og så var det ellers bare at vente….

Vi havde været i Panduro Hobby og forsyne os med isforme og pinde og så havde vi udvalgt et par smage og isvarianter, der skulle afprøves. Fordelen ved at lave isen selv er, at man helt selv bestemmer, hvad de skal indholde. Vi har samlet 3 vidt forskellige ispinde, som lige nu er storfavoritter hos os.

Læs med og se, hvor nemt det er – og måske bliver en af isene også jeres favorit. Alle opskrifterne passer til 8 is.

Hulk is – børnenes favorit

Denne ispind var helt klart børnenes favorit. Den kan så men sagtens spises til morgenmad på en varm sommer dag og man kan endda tillade sig at spise to.

Ingredienser

  • 6 dl/håndfulde friske spinatblade
  • Saft fra 2 appelsiner
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl mandelmælk
  • 1 banan – gerne godt moden
  • 1/2 mango

Fremgangsmåde

Skyl spinatbladene grundigt, pres appelsinerne, og skær mangoen ud. Blend det hele til en ensartet masse. Vi har bare brugt en stavblender, det fungerede fint.

Man kan pynte isen for at give lidt mere liv – skal den dyppes i chokolade så tjek tips og tricks længere nede.

Pssst… denne smager også skønt bare som smootie.

Smagen af sommer og sol

Denne ispind er dejlig forfriskende og skulle solen ikke varme én, kan man stadig komme i sommerstemning af denne is. En smuk is.

Ingredienser

  • 250 ml æblejuice
  • 4 usprøjtede appelsiner
  • 1/2 lime
  • Lidt frisk mynte

Fremgangsmåde

Pres de tre appelsiner og den halve lime og bland det med æblejuicen. Skyl mynten og læg den ned i juicen. Lad det trække i 20-30 min og tag mynten op igen.

Skær 1 appelsin i skiver og put en skive i hver is-form. Hæld saften over. Sæt låg på og put pinde i og så er det ellers bare i fryseren.

Bailey is -Perfekt voksendessert

Disse ispinde kan bruges som en alternativ voksen-dessert, når man gerne vil servere lidt andet end den traditionelle brownie-dessert. Den er også perfekt til en kold aften-snack når børnene er puttet.

Ingredienser

  • 250 ml fløde
  • 1/2 dåse sødet kondenseret mælk ( ca 200g)
  • 5 spsk kakaopulver
  • 1 dl Baileys
  • evt hakkede hasselnødder

Sådan gør du

Først piskes fløden, hvori kakao sies så der ikke dannes klumper. Hæld baileys og kondenseret mælk i. Pisk det jævnt sammen og hæld det i formene. Fyld evt formene så der lige er lidt plads til hakkede nødder i bunden. Da der er alkohol i skal ispindene have lidt længere tid i fryseren minimum 6-8 timer.

Tips og Tricks

  • Når ispindene skal ud af formene er det en fordel at holde siderne hurtig ind under den varme hane så kan isene nemt trækkes op.
  • Skal isen betrækkes med chokolade har man et forsøg. Hurtigt ned og op. Chokoladen stivner hurtigt. For at undgå, at overtrækket ikke skal blive for tykt kan man blande en smule neutral kokosolie i.
  • Sukkerøjne sættes fast med en lille klat smeltet chokolade.
  • Skal ispindene i fryseren igen efter den er pyntet kan de stables oven på hinanden i en lufttæt beholder med bagepapir imellem.

God sommer!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.