Opskrift: Citronmåne med forårsfornemmelser

Foråret er ovre os med alt hvad den har med sig af solstråler, forårsblomster og røde kinder. Vi elsker hjemmebag her på FantasiFabrikken og har været i gang med den lækreste, friske citronkage. Den kage man også kender som citronmåne. En købe citronmåne kan dog på ingen måde måle sig med denne hjemmebagte en af slagsen.

Denne kage er sådan en kage, hvor man godt lige kan have et stykke mere. Den er virkelig frisk og lækker. Den friske citronglasur sammen med de søde syrlige kage gør sig perfekt sammen.

Kagen laves af 2 deje, der inden bagning vendes sammen til én dej.

Ingredienser

Dej 1

  • 250 g blød smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g flormelis
  • 100 g sukker
  • 1 usprøjtet citron, skal og saft herfra
  • 3 æg
  • 2 æggeblommer
  • 250 g hvedemel

Dej 2

  • 125 g marcipan
  • 85 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 2 æg

Glasur og pynt

  • 1 citron, saften heraf (riv skallen til pynt)
  • ca. 175 gram flourmelis

Fremgangsmåde

Dej 1

Pisk vaniljesukker, smør, flormelis og rørsukker til en ensartet, luftig masse.

Tilsæt citronsaft og citronskal og derefter et æg og æggeblomme ad gangen.

Sigt hvedemel i dejen og vend det nænsomt i.

Dej 2

Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Her kan du med fordel gøre det med hænderne indtil der opnåes en ensartet masse.

Vend nu dej 2 sammen med dej 1. Kom dejen i en smurt springform. Vores var 28 cm i diameter.

Bages ved 175 grader i ca 45 minutter til den er gylden. Test med et træspyd om kagen er gennembagt.

Imens rives citronskallen, som ligges til tørre på et stykke køkkenrulle.

Lav glasuren, som smøres på den let afkølede kage. Drys til slut den gule citronskal hen over kagen. Pynt evt yderligere med forårsblomster og/eller påskeæg.

Se hvordan vi har forvandlet andre kager til smukke og kære påske kager lige her.

Velbekomme!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.