Påskeæg i voksenhøjde

Påskepynt i voksenhøjde…. Ja hvad er det? Når man bliver mor, skal man nogen gange gå lidt på kompromis med ens egen “stil”. Specielt når man har børn, som elsker at være kreative med farver, fjer og glitter. Men skidt pyt! Den lykke der er ved at se børnene skabe og deres stolthed ved efterfølgende at vise det frem er det hele værd. Vi har nu alligevel været ved at skabe lidt påskeæg i voksenhøjde.

//Hobbyartiklerne er sponsoreret af Panduro Hobby. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Æg og specielt pyntning af æg hører sig påsken til, det har den altid gjort for os. Det er noget af det vi forbinder med påsken fra vores barndom. Den gang kunne vi, som vores egne børn nu, ikke få nok af farve og glimmer. Glimmeret er vi stadig vilde med! Vi er ikke farveforskrækkede men kan godt lide, at det er lidt mere afbalanceret. Derfor har vi samlet lidt forskellige ideer og DIY’er på påskeæg i voksendehøjde. Et lille fif, hvis du mener, at du ligesom os, har pustet de æg du skal i dit liv, så kan du købe en smart lille æggesugeri Panduro Hobby.

Blomster æg

Du skal bruge: Æg, blomster, lak (den fåes i både mat og blank), pensler, ophæng til æggene.

Kig ud i haven eller i potteplanterne efter små fine blomster. Pluk og pres dem, vi har skrevet lidt om den proces lige her. Imens de ligger i pres, skal der pustets æg. For at blomsterne kommer til deres ret er det bedst med hvide æg.

Så er det ellers bare at smøre lak på ægget og lægge blomsten på. Smør et tyndt lag læk over blomsten så den sidder fast. Til slut sættes ophænget til ægget i toppen.

Æg i voks

Panduro Hobby har lavet disse æg i dyppevoks – det måtte vi simpelhen prøve! Vi har bare fuldt deres vejledning, som findes lige her inkl. en martrialeliste. Man skal bare holde sig til deres forklaring, så går det som en leg. Vi har dog leget lidt med andre farver.

Æggene er virkelig smukke og man kunne være tilbøjelige til at lade dem stå fremme hele året.

Glimmer æg

Som sagt er vi stadig vilde med glimmer. Det har ikke ændret sig selv om vi er blevet voksne.

Du skal bruge: Æg, lak (den fåes i både mat og blank), pensler, ophæng til æggene, glimmer, 2 små skåle

Start med at puste æggene ud. Hæld lak op i den ene lille skål og glimmer i den anden. Det er nemmes at starte med at sætte ophænget i ægget, så har man noget at holde fast i. Derefter dyppes ægget så dybt i lakken som man ønsker glimmer til. Bagefter over i glimmeret.

Man skal være lidt forsigtig når der flyttes rundt på disse æg, da glimmeren kan drysse af.

Snyde æg

Trænger du til at lave æg som ikke skal pustets så er disse perfekte.

Du skal bruge: Selvhærdende ler, æggeformede udstikkere eller en skabelon, stempler, maling, pensler, snor, evt træperler

Rul det selvhærdende ler ud i en passende tykkelse, tryk eller skær æggeformene ud. Lav et lille hul i toppen, hvor snoren kan trækkes igennem når det er tørret. Stempel små ord på æggene og lad dem tørre.

Når de er tørret, males bogstavenerne op i den ønskede farve og man kan med penslen ’sprøjte’ malingpletter på. Hvis malingen føles for tyk kan man blande malingen med lidt vand.

Til slut trækkes snores igennem og der sættes evt træ perler på som ekstra pynt.

Vi har fundet nogle fine forårsgrene, hvor æggene nu pynter så smukt.

Prøv også….

De sidste år har vi lavet disse to æg, som også passer ind i kategorien: Påskeæg i voksenhøjde. Se hvordan her og her.

Se også….

Forleden dag bragte vi et indlæg om, hvorledes vi har planlagt, inviteret til og forberedt en eftermiddag i påskens tegn. Her har børnene dekoreret æg til den store guldmedalje også med materialer fra Panduro Hobby. Læs mere her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.