Børneværelset: DIY loftslampe

Det er vidst ved at være tid til projekt-Villums drengeværelse. Indtil videre samsover vi med Villum, da det har givet os nattesøvn uden afbrydelser. Så må vi se om han får interesse for sit eget værelse eller om det bare bliver til legeværelse for nuværende. Jeg har fået den ide at temaet på Villums værelse skal være noget med luftballoner, skyer og det luftige univers generelt. Håber på, at temaet kan binde værelset lidt sammen midt i alt rodet.

Første punkt på to-do listen var en loftslampe. Der findes så mange forskellige fine lamper. Havde en ide om en luftballon-lampe. Men har ikke lige kunne finde den rette til en passende pris så har selv været i gang. Det var faktisk ret enkelt.


Det skal du bruge:

  • Rispapirslampe (ex fra IKEA her eller her findes de i forskellige farver og størrelser).
  • Snor til vimpel og kurv (farve efter eget valg)
  • Farvet papir til vimpel og beklædning af “kurv” (alternativt færdigkøbt vimpel fra f.eks. Tiger)
  • Pap isbæger eller anden form for kurv.
  • Limstift/Limpistol


Fremgangsmåde

Først slåes lampen ud, og så er det ellers bare at vikle vimpel rundt om lampen, som man nu synes. Sæt den fast med et par klatter lim fra limpistolen.

Hvis man ikke har en færdig vimpel kan den nemt laves. Fold et stykke papir og klip den form på vimplerne op mod foldet. Fold det rundt om snoren og lim sammen.

Så skal isbægrene eller, hvad man nu bruger beklædes med papir. Klip en strimmel der passer i højden på bægeret og er 2 cm længere end omkredsen. Put lim på papiret og rul det omkring bægeret.


Klip en snor der passer i længden så bægeret kan hænge under rispapirslampen. Vi har mærket to steder overfor hinanden inde i bægeret og limet snoren fast. Når det er tørret fuldstændig har vi bundet det fast på rispapirslampen.

Så er der bare tilbage og hænge den op omkring en ledning med en pære på. Har man lyst til flere luftballoner i værelset kan man nemt hænge nogen op uden lys i.

Har tidligere været i gang på Frejas værelse, hvor en gennemgående figur er sommerfuglen. Se hvordan i indlægget her.

P.S. Papirflyverne på væggen er lavet som beskrevet lige her

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.