*20 JUL* Juleborddækning med fut i

Så er det tiden, hvor der skal til at være styr på juleborddækningen. Der findes et utal af smukke ideer og måder at gøre julebordet både praktisk og smukt. I år bliver vores juelaften fyldt med børn, hvilket vores borddækning kommer til at bære præg af. Læs med og bliv inspireret til en borddækning, som med garanti vil gøre børnene begejstrede.

Julebordet i år kommer, som sagt, til at imponere børnene samtidig med, at det er har det julede over sig med gran og kogler. Vi har været i kassen med børnenes BRIO togbane og ladet det pryde bordets midte med sit fine “nordiske træ look”.

Udsmykning

BRIO togskinnerne slanger sig op gennem bordets midte og ledsages af gran, kogler og stjerneanis, som skal forestille en skov. Der er selvfølgelig også små rensdyr mellem grangrenene. Har du ikke små bambier så lav nogle selv eller gå på udkig mellem børnenes plastikdyr.


Vi har selv været i gang med at lave rensdyr af korkpropper, tandstikker, trækugler og noget skind. Materialerne har vi fra julekassen fra Finurligheder. Et genialt koncept som du kan læse mere om i indlægget her.

Vi har med vilje ikke sat levende lys på bordet men i stedet lagt en enkel tynd lyskæde sammen med en stjerne-guilande hen gennem grannet. Det giver et virkelig hyggeligt lys. 

Bordkort med små opgaver

Vi har i år lavet bordkort, hvor der bagpå står en lille opgave så alle kan få tid til at sidde stille til bords. Selv børnene har fået en lille opgave og vi er sikre på, at de vil elske at deltage i aftenens gøremål. 

Aftenens opgaver hos os bliver: 

  • Servere hovedretten.
  • Fylde op efter 1. omgang hovedret.
  • Sørge for drikkevarer i løbet af middagen.
  • Rydde ud efter hovedret.
  • Dække på til dessert.
  • Klargøre dessert og varme kirsebærsovs
  • Rydde ud efter dessert.
  • Lave sliktallerken, frugtskål og kaffe.

Vi har foldet servietten i en enkel “vaffel”, hvorpå vi har bundet bordkortet og et stykke gran fast med et stykke guldgarn. Navnet har vi lavet med en gammeldags dymomaskine. Alternativt kan det jo skrives på med en sort tush. Ønsker man ikke bordkort skrives der jo bare “God jul” eller “Velbekomme”.

Hvis I ikke har brug for pladsen bag på bordkortet til opgaver eller søde hilsner kan man alternativt lave bordkortene af selvhærdende ler som vi har gjort det lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.