*18 JUL* Garnhygge: Strikkede julekugler

Noget som med sikkerhed høre julen til er julekugler – dem kan man ikke komme udenom. Nu nærmer juleaften sig og juletræet skal pyntes med julekugler. Hvem husker ikke at have stået og kigget fortryllet på de smukke kugler når de blev fundet frem fra julekasserne? Ja det kan stadig give et helt sus når man ser de glimter på træet. Vi har derfor lavet vores bud på den perfekte børnevenlige julekugle.

Med små pilfinger i huset skal man virkelig overveje, hvilke julekugler der hænger i hvilken højde på juletræet. Glimmer og glitter tiltrække naturligvis de små nysgerrige pilfingre. Derfor har vi været i gang med at lave julekugler, der ikke kan gå i stykker – nemlig julekugler af den strikkede slags.

Materialer

  • Strømpepinde
  • Garn – som passer til størrelsen på strikkepindene
  • Nål
  • Glimmer eller kontrast farvet garn til pynt
  • Pudefyld
  • Målebånd

Fremgangsmåde

Dette er fremgangsmåden på den “Perfekte strikkede bold”. Jeg eg har fundet den blandt min mormors gamle strikkenotater. Det fede ved denne måde er, at man selv regulere størrelsen undervejs.

Slå 4 m op, og fordel dem på 4 strømpe pinde. OBS lad snoren, som hænger tilbage være så lang at den til slut kan fungere som ophæng.

På første omgang strikkes der 2m i hver maske, så man kommer op på 8m.

Nu skal man bare øge med 8 masker hver 2. omgang, dette gøres indtil man opnår den ønskede diameter/størrelse. Når man har målt diameteren ganges den med 0,75.

Nu skal du strikke til hele arbejdet måler det udregnet antal cm. Tag nu 8m ind hver 2. omgang, indtil der er 8 m tilbage. Strik 2 og 2 sammen og træk garnet igennem. Undervejes fyldes kuglen godt op med pudefyld. Hæft enden.

Bum nu har man opnået den perfekte julekugle.

Så kan man jo brodere på den eller, hvad man nu ønsker – man kunne også have strikkede mønster på den undervejs. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Har du lyst til endnu mere julepynt, som er sikkert for de små pilfingre så se, hvad vi lavet af fine ting sidste år, lige her.

Glædelig jul herfra.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen